Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs i aktie- och fondkunskap

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
8 timmar
500 SEK

Kursbeskrivning

Tillhör du dem som brukar köpa aktier när de är som dyrast och sälja när de är som billigast? Eller är du rent av en framgångsrik aktiesparare? Oavsett vilket har du möjlighet att ta del av Aktiespararnas heldagskurs.

Innehåll
På kursen får du den kunskap som krävs för att du ska komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande i aktier och fonder.
Aktier och fonder som sparform
Att skapa en aktieportfölj
Att köpa, förvalta och sälja aktier
Aktiematematik och företagsekonomi
Aktievärdering och informationskällor
Att fatta köp- och säljbeslut
Deklaration av aktieaffärer
Fonder och andra placeringsformer
Hur du väljer fond

Upplägg
Kursen är under en dag, lördag.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs och vi vänder oss till dig som vill eller redan börjat spara i enskilda aktier eller fonder.

Kursledare
Bo Holmberg är anställd på Aktiespararna för att hålla kurser/utbildningar och har drygt 30 års erfarenhet av aktier och fonder. Hållit kurser i drygt 20 år.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Aktie- och fondhandboken. Boken beställer du själv på bokus.com. Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos Bokus, ange rabattkod medbo18.


Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs i aktie- och fondkunskap.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i aktie- och fondkunskap!