Visa kurser.se som: Mobil

Måla efter Vedic Art metoden - helgkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2021-11-20 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Kom och låt dig inspireras av Vedic Art och dess 17 konstprinciper som bygger upp din lekfullhet i färg. Skapa bilder på ett kreativt sätt ur dig själv med lätthet och glädje på ett sätt du inte trodde var möjligt.

OBS! Covid-19 och undervisning:
Vår verksamhet står inte stilla – vi hittar helt enkelt bara enkla lösningar som gör att du fortfarande kan förverkliga dina drömmar och ambitioner. Denna kurs kan komma att ställas om till en distansundervisning med hjälp av digitala verktyg. Vi berättar gärna mer, se kontaktuppgifter nedan.

Innehåll

Vedic Art är inte låst till någon specifik teknik utan du får jobba med allt från blyerts till vattenfärg/akryl.

Under kursen kommer du att bli inspirerad och möta några av de 17 konstprinciper som Vedic Art är uppbyggt av. I ateljén råder tystnad för att du ska gå in i ditt eget skapande och i fikarummet intill kan du när som helst prata och inspireras av de andra deltagarna.

Vedic Art metoden grundades år 1988 i Sverige av den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010). En viktig del av metoden är “De sjutton Vediska Principerna för konsten och livet”. Ordet “Vedic” kommer från det indiska sanskritordet “Veda” som betyder kunskap eller visdom. Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor kunskap och skaparkraft  inom oss själva från födseln. Måleriet är ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser, så att de kan användas på ett konkret sätt i livet och konsten. Det enda sättet att få tillgång till Vedic Arts kursinnehåll och de sjutton principerna är att gå en Vedic Art kurs för en Vedic Art lärare. Metoden kräver inga förkunskaper. Alla är välkomna!

Upplägg
Kursen är lärarledd. Vi träffas över en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:15 båda dagarna. I det ingår paus för lunch/fika som ni själva tar med er. Vedic Arts 17 principer kan du gå igenom på tre helgkurser (kurs lör- sön). Under en helgkurs kan du delta oavsett om du har gått en eller flera steg/ helger eller är totalt nybörjare inom detta.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. En stor del av det material du behöver finns att köpa på Zinkvit. Vid besök får man 10% rabatt. Du kan även handla på nätet hos dem. 

. 1 Blyertspenna
. Kritor
. Papper (A4 och A3) och ev tapetrulle
. Målardukar i olika storlekar, ca 3st, max 40x50 cm.
. Akrylfärger och/ eller Akvarellfärger
. Penslar i olika storlekar
. Blomstersprayflaska
. Svamp och tygtrasa
. Oömma kläder

Det är du som avgör vad du vill göra, så du får välja fritt vad du vill ta med och vad du vill fokusera på.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla efter Vedic Art metoden - helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla efter Vedic Art metoden - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner