Visa kurser.se som: Mobil

Inredning: färgsättning & ljussättning, distanskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
8 timmar
2021-11-04 18:00
1 695 SEK

Kursbeskrivning

En kurs för dig som är nyfiken på heminredning och vill lära dig hur du ska tänka när du ska färgsätta och ljussätta ditt hem.

Innehåll

Två av de viktigaste faktorerna när du ska inreda ditt hem är färgsättningen och ljussättningen. Både ljus och färg skapar stämning, trivsel, mystik och får oss att slappna av eller bli pigga. För att kunna färg- och ljussätta och få de stämningar och effekter man önskar behöver man därför ha kunskap om färg och ljus samt hur de verkar och samverkar.

På kursen kommer du bland annat att lära dig:

 • Fakta och teori om färg- och ljussättning i inredning
 • Hur man kan kombinera kulörer
 • Färgsystemet NCS-system
 • Färg- och ljuspsykologi
 • Hur ljus påverkar färgsättningen i ditt hem
 • Belysningsgrupper/olika sorters belysning
 • Färg & belysning i olika rum.

Upplägg

Vi träffas digitalt i ett kostnadsfritt program vid 4 tillfällen, 1,5 tim per gång. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling. Vi träffas varje vecka under samma dag och tid och kommer att ta kortare pauser under kursen. Ha din kaffekopp eller tekopp redo så "ses" vi.

Vi lär oss om heminredning med fokus på färgsättning och ljussättning. Kursledare kommer gå igenom teori och tips och ni är delaktiga i diskussioner och får mer än gärna ställa frågor och komma med önskemål om innehållet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta under kvällen men förmodligen har du ett intresse för inredning och vill lära dig mer om färg- och ljussättning.

Kursledare

Sara Axelsson är utbildad inredare och driver inredningsföretaget Vinga Interiör. Sara tar inredningsuppdrag på plats i Bohuslän och i Trestadsområdet, men bor man någon annanstans kan man boka inredningstjänster på distans. Läs mer om Sara, tjänsterna hon erbjuder och hitta inspirationsbilder från projekt hon gjort på; www.vingainterior.se.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Denna kurs är teoretisk och du behöver därför inte införskaffa något kursmaterial. Välj gärna ut ett rum hemma som du skulle vilja förändra, alternativt ett rum där du registrerar antalet ljuskällor samt färgkombinationer som du skriver ner och tar med dig. Ta gärna med dig penna och papper så att du kan anteckna tips och idéer som uppkommer under kvällen.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

 • Observera att det kommer att stå i din bokningsbekräftelse/kvitto att kursen går i våra lokaler men kursen kommer att genomföras på distans.
 • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
 • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
 • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
 • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Inredning: färgsättning & ljussättning, distanskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Inredning: färgsättning & ljussättning, distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner