Kurser i möbeltapetsering

Ge dina möbler ett nytt liv

Möbeltapetsering, eller möbelomklädnad, handlar om att bevara, reparera eller förnya möbler. Det kan vara stolar, fåtöljer eller soffor med slitet tyg som du vill rusta upp eller göra om.  Hitta en kurs i möbeltapetsering som passar dig.
Visar 1-20 av 27 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
1
2

Mer om möbeltapetsering

Möbeltapetsering är en teknik som tillgodoser bevarelsen av historiska föremål. Möbeltapetsering kan även föra nytt liv i gamla möbler och få dem att smälta in och användas i modern inredning. Möbelrenovering är i allmänt något som ger dig möjligheten återanvända möbler som du har ärvt eller köpt för länge sedan.

Istället för att slänga möblerna på soptippen kommer du att upptäcka hur du kan behålla dem i hemmet efter att ha gått en kurs. I och med att du flyttar eller gör större förändringar i din heminredning vill du kanske behålla en del möbler istället för att köpa nya. Att lämna in möblerna till en hanverkare blir ofta ganska dyrt och fördelen med att göra det själv är att du får använda din kreativa förmåga och designa möbeln precis som du vill. För möbler utan tyg kan du gå en kurs i möbelmålning och måla dina möbler till liv.

Uttalande från deltagare på kurs i möbeltapetsering

”Vi ärvde åtta stycken stolor från min sambos mormor som vi verkligen vill få användning för när vi flyttade. Problemet var att nyansen på träet vara alldeles för ljust för att passa ihop med matbordet och tyget var ganska slitet och omodernt. Då anmälde jag mig till en sommarkurs i möbeltapetsering där jag förutom lärde mig nya tekniker även hann med att klä om alla 8 stolar. Mycket nöjd!” /Sofia, Mölndal

Vill du se alla våra kurser i möbelhantverk? 

Jämför kurser