Betongkurs

Lär dig skapa med betong

Med betong som material kan du skapa många olika typer av skulpturer, skålar, krukor och annat i betong. Lär dig gjuta på en betongkurs med ett material som håller länge och är vackert precis som det är.
Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar

Lär dig mer om betong som hantverk - gå en betongkurs!

Betong som material

Betong är ett material som främst består av cement och vatten. Egenskaper hos betongen avgörs just av mängden och förhållandet av dessa två. Efter beständighet är hållfasthet en viktig egenskap hos betongen. Betong finns i många olika sorter, går att forma på många olika sätt och är ett enkelt material att arbeta med.

Betong har fått en ändrad status

I många år har betong setts som ett fult material. Vilket inte är så konstigt med tanke på hur och vart betong har använts. Materialet finns överallt och har använts i allt från byggnadsmaterial som takpannor, stommar, avloppsrör till olika utsmyckningar. Under senare år har betongen fått en ändrad status. Allt fler och fler vill dekorera med betong i hemmet. I konstvärlden har betong fått ett ordentligt uppsving och många konstnärer arbetar med betong som material för att skapa skulpturer och olika konstverk. Inom byggnation har även fler insett värdet av att ta hand om detaljer och anläggningar som består av betong.

För ditt hem och trädgård

Betong kan användas till mycket i både ditt hem och i din trädgård. Du kan gjuta golv, en mur i trädgården eller skapa funktionella saker som skålar, vaser och annat till hemmet. Det har aldrig varit så populärt att ta in betong i hemmet som nu. Betongen behöver inte längre dekoreras eller målas om, utan betongen får agera en fin inredningsdetalj precis som den är.
Kika runt, du hittar säkert en plats i ditt hem och trädgård där betong skulle passa in.

Jämför kurser