Visa kurser.se som: Mobil

Bokföring fortsättning med VISMA

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-11-13 18:45
2 595 SEK

Kursbeskrivning

 den här kursen får lära dig att själv klara av löpande bokföring, momsredovisning, skatter, arbetsgivaravgifter och annat i företagets eller föreningens ekonomi. Här erbjuder vi en fortsättning på vår Grundkurs i bokföring!

Den här kursen passar både för dig som privatperson som för dig med eget företag, men även för dig som behöver grundläggande bokföringskunskaper i ditt arbete. En praktisk kurs där du lär dig kontera och föra dagbok. Du får lära dig vad och hur du ska bokföra enligt de bokföringslagar som gäller. Du lär dig hantera moms samt läsa och förstå resultat- och balansräkningar.

Innehåll:
Du kommer bla lära dig:

- Praktiska övningar i bokföring med ett Visma-program, antingen Visma E-Ekonomi eller Visma Administration. - Grunder i fakturering, hantera kundreskontra.
- Grunder i bokföring av leverantörsfaktura, hantera leverantörsreskontra.
- Tips hur kontoplan kan läggas upp
- Hantering av kvitton och kontanter
- Löner och personalkostnader
- Hantering av moms
- Hantering av skattedeklarationer (arbetsgivaravgifter och momsredovisningar)
- Läsa och förstå Resultat- och Balansräkningar

Förkunskaper:
Grundkunskaper i bokföring, t.ex. Medborgarskolans grundkurs ”Bokföringens grunder” eller ”Bokföring för föreningar”

Kursledare:

Marcelo är en pedagogisk och noggrann kursledare med en magisterexamen i nationalekonomi. Han har erfarenhet inom kreditanalys, skatteregler, redovisning och har arbetat som redovisningsekonom, ekonomiassistent och investeringsanalytiker för både små- och medelstora företag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial:
Vi använder gärna ”riktigt material”, t.ex. kvitton, kund- och leverantörsfakturor. Boken ”Bokföring från början”, Libers förlag. Ta gärna med din bärbara dator/laptop. Medborgarskolan tillhandahåller VISMA

Bra att veta:
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader.
Skriv i meddelanderutan om du vill delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring fortsättning med VISMA.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring fortsättning med VISMA!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner