Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 3 - Redigering och manusutveckling - FÅTAL PLATSER KVAR

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans / Online, Stockholm
6 veckor
2019-04-03 21:00
2 500 - 3 200 SEK inkl. moms
Snittbetyg: 4,6 (6 Recensioner)
Svenska

Kursbeskrivning

författarkurs

Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ges både fysiskt och på distans (se längre ned på denna sida). Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter.

Manusutveckling och redigering – Hötorget
Nästa kursstart för manusutveckling och redigering blir den 29 januari 2019. Därefter ses vi den 12 februari, 12 mars, 9 april, 14 maj och 4 juni – och kursen räcker därmed hela vårterminen. Skicka din intresseanmälan till mig, så hjälper jag dig med bokningen. Med tanke på gruppens höga nivå kan det hända att jag ber dig skicka en exempeltext om du tidigare har gått andra skrivarkurser.

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Räkna med att få tips som hjälper dig att förbättra hela ditt manus!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 3.200 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen består av sex lektionspass, sammanlagt 12 timmar som är utspridda över hela terminen. 

Författarkollegor

Kursplan – en överblick
Vecka 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus.
Vecka 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Vecka 3. Scenteknik, driv mm.
Vecka 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Vecka 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Vecka 6. Guerillamarknadsföring för författare. Avstämning av mål, planering framåt.

Allt det här får du
– Sex intensiva lektionspass med verktyg för lektörsläsning, redigering och manusbearbetning. Lektionen består av en teoridel, och en del där vi utbyter feedback eller jobbar med övningar.

– Bonusmaterial med guider och tips kring exempelvis vanliga fallgropar i manus.

– Du får personlig feedback på ett urval egna texter från både kursledaren och andra deltagare. Din lärare Jorun Modén har flerårig vana av att lektörsläsa manus.

– Möjlighet att knyta kontakter och inleda lektörssamarbeten med andra författare.

– Om du missar ett enstaka tillfälle ordnar vi så att du tar igen det på distans. Du kommer att få en lektions-pdf och har möjlighet att skicka in dina uppgifter via mail.
recensioner

NU FINNS ÄVEN MÖJLIGHET ATT GÅ MANUSKURS PÅ DISTANS

Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ges både fysiskt och på distans. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter.

Nästa kursstart på distans blir den 3 april 2019. Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 2.500 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen pågår i sex veckor med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Vecka 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna.
Vecka 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Vecka 3. Scenteknik, driv mm.
Vecka 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Vecka 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Vecka 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Vecka 7. Avstämning. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Chattschema
Start den 3 april, därefter den 10 april, 24 april, 8 maj, 15 maj, 22 maj och 29 maj. 

Allt det här får du
Kursen pågår i sex veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varje vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, kvällstid för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten. 

På distans är kursledaren tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig. 


Skriv i kaos

Bokningsvillkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. 

Målgrupp

Avancerad skrivarkurs med inriktning på redigering och manusutveckling. Du skriver på hög nivå och har som mål att ge ut din bok, antingen via bokförlag eller på egen hand. Fokus på skönlitteratur. För att få ut mesta möjliga av kursen bör du ha gått minst Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Vänligen kontakta kursledaren om du är osäker innan du bokar. 

Kursledare

Jorun Modén - grundare av Författarkurs.se och din lärare i kreativt skrivande.Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. År 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag, ett drömprojekt som ännu inte har någon titel. Hösten 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder och i Gamla Stan. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 3 - Redigering och manusutveckling - FÅTAL PLATSER KVAR.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

Lars Jarnhammar
(4)
Jag har gått flera skrivarkurser genom åren. Att lära sig och utveckla hantverket och att få prova sig fram genom olika uttrycksformer och perspektiv har varit gemensamt för alla. Liksom textsamtalen, där kursdeltagarna delar med sig av sina texter och där vi diskuterar texterna tillsammans med kursledaren. Den skrivarkurs som jag nu går för Jo...
Visa hela
Linda
(5)
Har gått två kurser för Jorun och det är det bästa jag gjort på länge. Jag har lärt mig oerhört mycket och jag kan varmt rekommendera denna kurs. Vill man lära sig bli bättre på att skriva, att utvecklas och har en dröm att bli författare så är detta en jättebra kurs att gå. Jag ska gå trean nästa år!
Christopher Toll
(5)
Bäst: bra engagemang från Jorun med fullt fokus på att få deltagarna att verkligen förstå vad som bygger en bra text/bok, nyttiga övningar och inte minst en osedvanligt gedigen genomgång och dokumentation av själva hantverket att tillverka en bok.
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 3 - Redigering och manusutveckling - FÅTAL PLATSER KVAR, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Författarkurs 3 - Redigering och manusutveckling - FÅTAL PLATSER KVAR
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 157 recensioner
Läs recensioner