Författarkurs 1 - INTENSIVHELG i Stockholm

Längd
2 dagar
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Vill du bli författare men har svårt att få tiden att räcka till? Under en intensivhelg med Författarkurs 1 får du en hel verktygslåda för att skapa en dramaturgi, ge liv till karaktärer, knäcka gestaltningskoden och vässa din stil. Du lär dig också berättarknep, konsten att knyta ihop och redigering. Under helgens sista timme kommer det att handla om manuspaket och utgivning. 

Kursen äger rum i vår inspirerande lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan. Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Din kursledare blir Jorun Modén, författare och en av Sveriges mest anlitade lärare i kreativt skrivande. 

Lektörspaket
Välj mellan endast intensivkurs för 2.900 kr eller intensivkurs + lektörspaket för 3.500 kr. I lektörspaket ingår lärarfeedback på ett synopsis (max 1.000 ord) och upp till 5.000 ord. Lektörspaketet innehåller tips för att hjälpa dig höja nivån på ditt manus. Under helgen ges även möjlighet till lektörsutbyten med dina kurskamrater. Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men det är en fördel att vara en bokslukare som älskar att skriva. Nybörjare är välkomna. Kontakta gärna kursledaren om du har frågor.
Författarkurs 1 intensivhelg
KURSPLAN

LÖRDAG
10:00 Inledning, skrivtid, ta sig över skrivhinder, kritik. 
11:00 Dramaturgi: Att bygga upp en berättelse. 
12:00 Karaktärer med liv och djup
13:00 LUNCH och eget skrivande eller strövtåg. 
16:00 Dialoger + fika
17:00 Skrivövningar. Frågor kring dagens teman. 
18:00 Slut för dagen

SÖNDAG
10:00 Miljöer
11:00 Språk, stil och gestaltning 
12:00 LUNCH 
13:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar 
14:00 Berättarknep och fika 
15:00 Konsten att knyta ihop + fika
16:00 Redigering, publicering och manuspaket
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

 Utförlig dokumentation ingår: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar efter helgen. 

  1. Jorun Modén, författare och lärare i kreativt skrivande

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset. Lunch tillkommer - det finns flera restauranger och caféer i närområdet. 

Så hittar du till La Petite Mort
Adressen är Grevgatan 68
La Petite Mort ligger alldeles vid T-bana Karlaplan. 
Frågor eller funderingar? Välkommen att höra av dig! 

Böcker av Jorun Modéns elever.

Målgrupp

Grundkurs i kreativt skrivande. Du behöver goda kunskaper i svenska språket och det är en fördel med en skrivande bakgrund, men bokslukare och nybörjare är också välkomna. För ambitiösa deltagare finns möjlighet att boka lektörspaket. 

Video

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande:Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. År 2019 utkom min senaste roman "Embla - Om du ändå levde nu" och jag har totalt skrivit fem böcker samt ett antal noveller. Just nu skriver jag på min tredje roman. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler i Midsommarkransen, Älta och på Söder. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkurs 1 - INTENSIVHELG i Stockholm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
Simon Sundqvist
23 maj 2023
Superbra kurs

Kursen var superbra på alla sätt och vis. Kursen hade mycket bra upplägg och variation i övningar och kursläraren och författaren Jorun är väldigt skicklig. Man fick lära sig vä...

Visa hela
4/5
Jonny Häggström
22 maj 2023
Så bra kursledare och innehåll. Lokalen drog ner betyget.

Hela innehållet,upplägget, kursledaren var jättebra. Kreativiteten fick finnas med hela tiden. Utrymme för reflektion. Val av lokalen skulle kunna varit bättre då man samsades m...

Visa hela
5/5
Marie Steinertz
22 maj 2023

En mycket givande helg, med konstruktiv kritik som också var mycket positiv. Gamla sanningar om skrivandet förpackades på nytt och väckte upp mig igen. Fina övningar och god stä...

Visa hela