5 tips för dig som vill lära dig italienska

Vill du lära dig det romantiska och vackra språket italienska? Ge dig själv gåvan av ett nytt språk samtidigt som du får en lärorik och nyttig hobby i form av en språkkurs.

Drömmer du om att strosa runt på Italiens gator och beställa en macchiato på det inhemska språket? Oavsett om du är ung eller gammal är det inte för sent. Det finns många kurser i italienska och du kan garanterat hitta en som passar din livssituation och kunskapsnivå.  

Språkkurs i italienska 

Det mest effektiva sättet att lära sig ett nytt språk är att gå en språkkurs. Det finns många anledningar att gå en språkkurs utöver att lära sig själva språket. Du får en hobby som berikar din fritid, du utmanar dig själv och ökar ditt självförtroende när du har din första konversation på italienska. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att träffa nya vänner med samma språkintresse! 

Här hittar du kurser i italienska

💡 En kort lektion om det italienska språket 

Italienska är ett gammalt romanskt språk med en komplex historia. De äldsta texterna som kan kallas italienska är daterade från cirka 960–963 e.Kr. Italienska är det 25:e mest talade språket i världen och cirka 67,8 miljoner människor beräknas tala italienska. 


Vilken typ av språkkurs passar dig?  

När du ska påbörja resan att lära dig italienska kan ett bra första steg vara att sätta ett tydligt mål och bestämma dig för vilken ambitionsnivå du har. Vill du kunna resa till Italien i sommar och ha enklare konversationer? Eller vill du mest gå en kurs för att det är roligt?

Det finns inget rätt eller fel men det är viktigt att ha en plan för att hitta rätt kurs. För dig som är mer dedikerad är en längre kurs med många lektionstillfällen bäst, och varför inte boka in några tillfällen med privatundervisning? För dig som vill ha en lättsam hobby passar en kortare kurs. Det finns kurser både på distans och på plats oavsett ambitionsnivå.  

💡 5 tips som gör det lättare att lära sig italienska 

  1. Kolla på italienska filmer och lyssna på italienska låtar. 
  2. Läs böcker på italienska! Det kan underlätta att välja en bok som du redan har läst.
  3. Öva minst en gång per dag. 
  4. Få in italienskan i vardagen! Följ några italienare på sociala medier och ändra språket på en mobilapp till italienska. 
  5. Besök ett språkcafé!  


Språkresa till Italien 

För dig som är dedikerad till att lära dig språket och vill uppleva den italienska kulturen är en språkresa ett roligt alternativ. Då har du lektioner på plats i en italiensk stad men även fritid för att öva på språket och uppleva kulturen. Det erbjuds språkresor i flera italienska städer och i vissa språkresor ingår även matlagning och vinprovning. Många arrangörer hjälper till med boende och det är vanligt med paketpris där resan ingår. Det finns språkresor både för dig som är nybörjare och för dig som letar efter en avancerad kurs.  

Hitta din språkresa!


10 användbara fraser på italienska  

Ciao! 

Arrivederci! / Arrivederla! 

Buongiorno 

Buonasera 

Come stai? 

Bene, grazie! 

Scusi? 

Per favore 

Grazie! 

Prego 

Hej! / Hejdå! 

Hejdå! 

God dag 

God kväll 

Hur mår du? 

Bra, tack! 

Ursäkta? 

Är du snäll... / Tack 

Tack!

Varsågod  

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group och har en bakgrund inom journalistik. Hon älskar att lära sig nya saker som vuxen och skriver gärna om kurstips för dem som inte hittat rätt kurs än. Under de senaste åren har hon gått kurser inom bland annat balett och franska. Intressen inkluderar yoga, musik och film. Hjärtat bultar lite extra för historia som hon har pluggat i flera år. (Mindre)

Om

Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group och har en bakgrund inom journalistik. Hon älskar att lära sig nya saker som vuxen och skriver gärna om kurstips för dem som inte hittat rätt kurs än. Under de senaste åren har hon gått kurser inom bland annat balett och franska. Intressen inkluderar yoga, musik och film. Hjärtat bultar lite extra för historia som hon har pluggat i flera år.

Annonser