Topp 10 målarkurser

Vill du utveckla din kreativa sida och gå en målarkurs? Här listar vi de tio mest populära målarkurserna på kurser.se.

Topp 10 målarkurser

Letar du efter en inspirerande kurs samtidigt som du får använda din kreativa sida? Att gå en målarkurs kan utveckla din konstnärliga sida och göra dig mer närvarande. I den här topplistan hittar du målarkurser för människor i alla åldrar – både för nybörjare och avancerade målare. Du kan välja att gå en kurs på distans, på plats i klassrum eller varför inte gå en målarkurs utomlands? Det finns kurser inom olja, akryl, akvarell och andra tekniker. 

På respektive kurssida kan du få mer information om kursen och du kan även göra en intresseanmälan eller bokning av kursen du är intresserad av.  

1

Målarkurs på distans

Teckna och måla

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 28 kursbrev 

💰   Kostnad: 189 SEK per kursbrev

💬   Snittbetyg: 4,2 (baseras på 18 recensioner)

Målarkurs för alla åldrar

En målarkurs som kommer hem till dig i form av 28 kursbrev. Du får ett kursbrev i månaden som är fyllt med olika övningsmoment för cirka tre till fyra veckors övning. Målarkursen är tillgänglig för alla åldrar och du får till exempel lära dig att måla porträtt, landskap och oljemålningar. Du kommer även få prova på att skissa och måla kroki.

Läs mer om kursen här


2

Målarkurs online – kom igång att måla

Ateljé Susanne Arvidsson

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt 

💰   Kostnad: 429 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Få inspiration till att börja måla

Kursen passar dig som vill komma i gång med ditt målande. Här får du lära dig grunderna i flera olika sorters akrylfärg och konststilar. Kursledaren använder sig av en metod som heter virrvartekniken för att få fart på skapandet och fantasin hos dig som deltagare. Målarkursen består av åtta lektioner och du kan själv välja när du vill genomföra lektionstillfällena. Kursen passar både vuxna och barn över tio år.

Läs mer om kursen här


3

Tecknakurs på distans

Teckna och måla

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 28 kursbrev

💰   Kostnad: 189 SEK

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 33 recensioner)

Lär dig teckna

Under tecknakursen får du lära dig teckna kroki, arkitektur och porträtt. Du kommer också få lära dig teckna typografi, perspektiv och djur. Kursen kommer hem till dig i form av kursbrev en gång i månaden. Varje kursbrev är fyllda med övningar och består av cirka tre till fyra veckors övning vid normala fritidsstudier. Tecknakursen passar både dig som är nybörjare och dig som har målat tidigare.

Läs mer om kursen här


4

Oljemålningskurs i Loiredalen (Frankrike)

Sissel Wibom

📍    Plats: Loiredalen, Frankrike

⏱️   Längd: 7 dagar

💰   Kostnad: 14 375 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 7 recensioner)

Lär dig skapa med akvarell och olja i Frankrike

Vill du utveckla dina målarkunskaper i Frankrike? Då kan en målarkurs i Loiredalen vara något för dig! Under en vecka får du lära dig måla med både akvarell, olja och akryl –  på plats i Loiredalen. Tillsammans med åtta andra deltagare får ni handledning hela dagen under tiden som ni målar. Målningen sker oftast utomhus i form av landskapsmåleri, måleri av olika miljöer och självporträtt. När kursen är avslutad ska du ha utvecklat ditt seende, din teknik och den tredimensionella gestaltningen.

Läs mer om kursen här


5

Akvarellmålning nybörjare distans

Konstnär Åsa Sjölander

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 1 895 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 12 recensioner)

Lär dig grunderna i akvarell

Tillsammans med kursledaren får du lära dig grunderna i akvarellmålning. Du får lära dig om material och grundläggande tekniker för att kunna kontrollera färg och vatten. Lektionerna är förinspelade videos och passar dig som vill gå en flexibel målarkurs. Du har därför möjlighet att måla under tiden som du lyssnar på lektionerna.

Läs mer om kursen här


6

Fri målning i akryl/olja

Susanna Salifou Nygren

📍    Plats: Stockholm eller distans

⏱️   Längd: 4–7 kurstillfällen

💰   Kostnad: 2 750 – 3 780 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 15 recensioner)

Utveckla dina målarfärdigheter i akryl eller olja

Denna kurs går att läsa på distans eller på plats i Stockholm. Väljer du att läsa på distans rekommenderas det att du har en viss erfarenhet sedan innan. Om du väljer att gå kursen på plats i Stockholm kan du vara både nybörjare inom målning eller ha erfarenhet sedan tidigare. Syftet med kursen är att dina kunskaper som erfaren målare ska fördjupas och att du som är nybörjare ska lära dig grunderna i akryl eller oljemålning.

Läs mer om kursen här


7

Målarkurs i akvarell

Strandkullens konstupplevelser

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 6 kurstillfällen

💰   Kostnad: 700 – 3 200 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 8 recensioner)

Gå en målarkurs i en inspirerande miljö

Kursen arrangeras vid sjön Mjörn i Göteborg, en inspirerande miljö för dig som målar. Akvarellkursen är till för både dig som är nybörjare och även för dig som har målat tidigare. Här får du möjlighet att måla fritt i akvarell men också utifrån specifika teman framtagna av kursledaren. Kursen börjar på onsdagar och fortsätter därefter vid sex tillfällen framåt.

Läs mer om kursen här


8

Akvarellkurser

Marianne Chayet

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 1 200 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 11 recensioner)

Måla akvarell i utomhusmiljö

I maj och juni arrangerar Marianne Chayet målarkurser i akvarell i olika utomhusmiljöer i Stockholm. Du går kursen tillsammans med tio andra kursdeltagare och du får själv välja om du vill gå en dag eller flera dagar.

Läs mer om kursen här


9

Målarkurs i Italien

Susanna Salifou Nygren

📍    Plats: Siena, Italien

⏱️   Längd: 6 dagar

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –

Inspireras till en målarkurs i Italien

Under målarkursen i Italien får du lära dig grunderna i målning och teckning. Du får bekanta dig med verktyg, material, kunskap om färg, valör, bildkomposition och möjlighet att utveckla ditt personliga uttryck. Målarkursen arrangeras under sex dagar och du får individuell handledning som är anpassad efter dina önskemål och behov. Kursen riktar sig till dig som är nybörjare men också till dig som är mer erfaren och vill utvecklas ännu mer inom ditt målande.

Läs mer om kursen här


10

Målarkurs online för barn och ungdomar

Ateljé Susanne Arvidsson

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 9 tillfällen

💰   Kostnad: 429 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 3 recensioner)

Lär dig skapa med fantasin

Denna målarkurs är anpassad för barn och ungdomar och sker helt på distans under nio tillfällen. Tanken med målarkursen är att du som deltagare ska lära dig måla fritt och främst använda fantasin i ditt skapande. Kursledaren rekommenderar deltagarna att använda akrylfärg och torrpastellkritor under kursen. De nio lektionstillfällena sker i egen takt och målarkursen passar både dig som är ny inom målandet och dig som har målat tidigare.

Läs mer om kursen här


Letar du efter andra målarkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 530 målarkurser på kurser.se. Filtrera kurser utifrån form, plats och kategori för att hitta det du söker efter!

Sök efter målarkurser här

Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin målarkurser och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-03-01 till 2024-02-29. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.  


Annonser