Målarkurs i Italien

Susanna Salifou Nygren, i Siena (+1 orter)
Längd
6 dagar
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 dagar
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Huvudbyggnad La Gavina

Vy från Sorrento

Utsikt från Sorrento

MÅLARKURSER I ITALIEN HÖSTEN 2024 
Ett tillfälle. I SORRENTO och två tillfällen UTANFÖR SIENA

MÅLARKURS I SORRENTO,ITALIEN 28/9-5/10 
Vi bor på ett litet familjepensionatet 20 minuters promenad ovanför Sorrentos stadskärna. Med en fantastisk utsikt över Neapelbukten, Vesuvius och Capri och de olivträd bevuxna kullarna i omgivningen.
Vi blir serverade frukost, kocken som lagar vår mat är fantastisk, en flera rätters kulinarisk upplevelse med grönsaker från trädgården, fisk från havet. 
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som är en mer erfaren målare. Under en intensiv vecka lägger vi tonvikten på målning där du får möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld. 

Du får individuell handledning, bekanta sig med verktygen och målarmaterialet, kunskaper om färg, valör och bildkomposition samt utveckla sitt personliga uttryck. Du som har erfarenhet av att måla får möjlighet att vidga och fördjupa dina kunskaper och det personliga uttrycket i ditt måleri. Dagen börjar med en bildföreläsning och avslutas med en gemensam genomgång.

Vi har även lagt upp ett program för att stimulera våra sinnen och vår nyfikenhet.
Förutom att du får bekanta dig med Sorrento gör vi utflykter antingen till Pompeji, Capri, Circumvesuviana som ligger i närheten av Pomeji, en mycket välbevarad stad. Museo Archeologico Nazionaledi Napoli är också ett fint alternativ. Det brukar bli två utflykter under veckan.
För mer information, skicka gärna en intresseanmälan. 

Målarplatsen La GavinaMålarplatsen La Gavina

MÅLARKURS UTANFÖR SIENA; TOSCANA, ITALIEN
1a kursen14/9 -21/9 
2a kursen 21/9-28/9 

En målarkurs för, både nybörjare och dig som är en mer erfaren målare och vill komma vidare i ditt måleri.
Välkommen till La Gavina, en liten familjedriven ekologisk bondgård och värdshus, ca 9 km utanför Siena. Omgivet av de grönskande Toskanska kullarna, bland ekskogar, olivlundar och ängar.

Under en intensiv målarvecka får du möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld. Du får tillgång till grunderna i målning och teckning, bekanta dig med verktygen och materialet, du får kunskap om färg, valör och bildkomposition och att utveckla ditt personliga uttryck. Du som har erfarenhet av att måla får möjlighet att vidga och fördjupa dina kunskaper och det personliga uttrycket i ditt måleri. Målardagen börjar med en bildföreläsning samt en presentation av dagens uppgift (frivillig). Du får individuell handledning anpassad efter dina behov och önskemål. Dagen avslutas med en gemensam genomgång där vi samtalar om dagens uppgift som kan handla om färg, komposition och det personliga uttrycket.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

14 september, 2024

  • Kurs
  • Siena
  • Svenska

21 september, 2024

  • Kurs
  • Siena
  • Svenska

28 september, 2024

  • Kurs
  • Italien

Målgrupp

Alla är välkomna, både nybörjare och du som är en mer erfaren målare och vill komma vidare i ditt måleri.

Kursledare

Gjorde min utbildning på Konsthögskolan Valand.

Har lång erfarenhet av att undervisa i målning och teckning. Jag lägger stor vikt vid att ge grundläggande kunskaper i målning och teckning samt ett personligt uttryck och förhållningssätt. Vi arbetar i en tolerant och öppen miljö.

Till mina kurser är du som är nybörjare välkommen och du som har redan har erfarenheter att måla och vill komma vidare i ditt eget måleri. Här kan du också hitta helgkurs i kroki och kurser på olika teman de skiljer sig en del från termin till termin.

Sedan 2002 har jag givit målarkurser i egen regi. Har arbetat som adjunkt i konstnärlig gestaltning på Malmstens, vid Linköpings Universitet, med campus på Lidingö under en längre tid, samt haft andra läraruppdrag. I min ateljé arbetar jag med måleri, teckning och kollage/blandteknik/akvarell. Jag gör utställningar kontinuerligt och finns representerad på flera konstmuseer.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs i Italien och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Susanna Salifou Nygren
Flintbacken 12
118 42 Stockholm

Målarkurser i Stockholm - Susanna Salifou Nygren

Som pedagog slutar jag aldrig fascineras över de världar som dyker upp hos mina kursdeltagare. Jag har lång erfarenhet av att undervisa i målning och teckning.  Jag lägger stor vikt vid att ge grundläggande kunskaper i målning, ett personligt uttryck...

Läs mer och visa alla kurser med Susanna Salifou Nygren

Highlights