Topp 10 kurser för barn

Är det dags för ditt barn att lära sig att simma, börja på gympa eller kanske åka iväg på läger? Här listar vi de tio mest populära barnkurserna på kurser.se.

Topp 10 kurser för barn

Att barn ska leka, röra på sig och stimuleras till att lära sig nya saker är både roligt och bra för barnens utveckling. På topplistan över de mest populära barnkurserna hittar du många kurser inom fysisk aktivitet som gymnastik, dans, simning och akrobatik. Här finns också kurser för barn som vill lära sig grunderna i programmering eller ta sina språkkunskaper till nästa nivå. I sommar kanske det är dags för ett skärgårdsläger eller konfirmationsläger? Här finns något för barn och ungdomar i alla åldrar! 

Läs mer om kurserna i listan och klicka dig vidare in på varje kurs för att göra en intresseanmälan eller bokning.  

1

Junior Dance 2–8 år

Nordic Wellness

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala, Umeå (+ 49 fler orter)

⏱️   Längd: 12 veckor

💰   Kostnad: 1 095 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner)

Streetdance för alla små

Under den här juniorkursen i dans delas barnen upp i tre olika åldersgrupper: 2–3 år (med förälder), 4–5 år och 6–8 år. Lektionerna pågår under tolv veckor och avslutas med en show och att barnen får ett diplom. Varje vecka hålls en lektion á 45 minuter där barnen får dansa till tigern Teos låt. Upplägget på lektionerna är uppvärmning
1–3, kroppskontroll, tema och uppvisningsdans.

Läs mer om kursen här


2

Junior Gympa 2–8 år

Nordic Wellness

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala, Umeå (+ 25 fler orter)

⏱️   Längd: 12 veckor

💰   Kostnad: 1 095 SEK

💬   Snittbetyg: –

Gympa till tonerna av tigern Teo

Här får barnen bland annat lära sig hoppa, balansera, göra kullerbyttor och hjula. Kursen pågår under tolv veckor. I slutet hålls en avslutningsshow och barnen får ett diplom. Barnen får gympa en gång i veckan i 45 minuter till tigern Teos låt. Upplägget på lektionerna är uppvärmning, huvudaktivitet, hinderbana, gympa lek och nedvarvning. 

Barnen delas upp i åldersgrupperna 2–3 år (med förälder), 4–5 år och 6–8 år. 

Läs mer om kursen här


3

Bamsegympa & Idrottsskolan – Barngymnastik i Stockholm

Stockholms Barnidrottsförening

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 11 tillfällen

💰   Kostnad: 1 750 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Lek, idrott och motorik med Bamse

Den här kursen är en kombination av Gymnastikförbundets Bamsegympa och Idrottsskolans egna koncept. Gympan passar alla barn mellan 2–7 år. Barnen delas in efter ålder och får delta på lektioner där lek, idrott och motorik kombineras. Efter avslutad kurs får barnen ett bamsediplom. Du hittar kursen på olika platser runtom i Stockholm.

Läs mer om kursen här


4

Skärgårdsläger för barn mellan 9 och 14 år

Svensk Lägerverksamhet AB

📍    Plats: Värmdö

⏱️   Längd: 5 dagar

💰   Kostnad: 7 600 SEK 

💬   Snittbetyg: –

Roliga sommaraktiviteter för barn

På Lillsveds skärgårdsläger är dagarna uppdelade på två aktivitetspass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Barnen får välja mellan aktiviteter som golf, tennis och motorbåtsutbildning.  

Lägret pågår under fyra eller fem dagar och erbjuder gemensamt boende i Lillsveds stugby. Alla måltider äts tillsammans i Lillsveds restaurang. Förutom de valda aktiviteterna arrangeras också till exempel femkamp, tårtbakning, minigolf, vattensporter och grillkvällar. 

Läs mer om kursen här


5

Simskola för barn från 4 år

Trampoolin – Babysim & Simskolor

📍    Plats: Stockholm och Malmö

⏱️   Längd: 2 månader

💰   Kostnad: 1 250–1 950 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lär ditt barn att simma och trivas i vatten

På Trampoolins simskola får barnen lära sig crawl, bröstsim, ryggsim, hopp, dyk och livräddning. Barnen delas upp i grupper baserade på kunskapsnivå. Under kursen kan barnen ta simmärken och det finns stort utrymme för lek. 

Kursen riktar sig till barn över fyra år som är vana att vara i vattnet och bekväma med att ha huvudet under vattenytan. 

Målet med kursen är att barnet ska trivas och vara trygg i vattnet och därefter lära sig att simma. Kursinstruktörerna finns alltid med i vattnet och hjälper varje elev utifrån behov. Det finns grupper både med och utan föräldrar som kan väljas utifrån vad som passar barnet bäst. 

Läs mer om kursen här


6

Junior Gymnastics 6–8 år

Nordic Wellness

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå, Kalmar (+13 till orter)

⏱️   Längd: 12 veckor

💰   Kostnad: 1 095 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Gymnastik och akrobatik för barn

På Junior Gymnastics får barnen delta på 45 minuter långa lektioner där de fokuserar på kroppskontroll, styrka och flexibilitet. Barnen får lära sig blanda annat att hjula, stå på händer och att utföra akrobatiska övningar. 

Kursen är tolv veckor lång och avslutas med en show och att barnen får ett diplom. I varje lektion ingår uppvärmning, huvudaktivitet, hinderbana, gympa lek och nedvarvning. Kursen riktar sig till barn i åldrarna sex till åtta år. 

Läs mer om kursen här


7

Akrobatik / Gymnastik 6–17 år (indelning efter ålder)

Stockholm Sport Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 12–14 veckor

💰   Kostnad: Från 1 700 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 6 recensioner)

Akrobatik för barn i alla åldrar

Den här akrobatikkursen finns på två olika nivåer: nivå 1 och fortsättning. På nivå 1 får barnen lära sig akrobatikens grunder och utveckla kroppskontroll, hoppteknik och koordination. Kursen skapar bra förutsättningar för att fortsätta idrotta och utföra alla gymnastikgrenar.  

Den mer intensiva fortsättningskursen riktar sig till elever som tränat en till två terminer på nivå 1. Barn och ungdomar som har tränat akrobatik eller gymnastik tidigare har möjlighet att börja direkt på fortsättningskursen. 

Läs mer om kursen här


8

Språklektioner för barn och ungdomar

Upgrades

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 10, 15 eller 20 lektioner á 60 eller 90 minuter

💰   Kostnad: Varierar beroende på antal lektioner, deltagare och kursform (online eller på plats)

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 2 recensioner)

Flexibel språkinlärning

Den här språkkursen ger ditt barn möjlighet att får hjälp och stöd att förbättra sina språkkunskaper utifrån sina egna förutsättningar. Kursen har ett flexibelt upplägg där du kan välja antal lektioner och om kursen ska ges online eller på plats. Under lektionerna varvas litteratur, skolmaterial och övningar som uppfyller era mål. 

Kursen riktar sig till elever i grundskola och gymnasieskola för att förbättra resultatet i språkstudierna.  

Läs mer om kursen här


9

Konfirmationsläger på Lillsved

Svensk Lägerverksamhet AB

📍    Plats: Stockholm/Värmdö

⏱️   Längd: 19 dagar

💰   Kostnad: 22 495 SEK 

💬   Snittbetyg: –

Aktiviteter och konfirmation under ett och samma läger

Under det här konfirmationslägret ges undervisning på förmiddagarna och aktiviteter på eftermiddagarna. Under lägerperioden anordnas besök i en Skärgårdskyrka. 

Eftermiddagsaktiviteterna består av motorbåt, golf och tennis. På kvällarna arrangeras också andra aktiviteter som grillkvällar, minigolf, frågesport och filmkvällar. Under kursen får ungdomarna möjlighet att ta grönt kort i golf, förarintyg eller VHF-intyg. Konfirmationen sker i Hedvig Eleonora kyrka. 

Läs mer om kursen här


10

Programmering – introduktion till kod och spelutveckling

Space Academy

📍    Plats: Stockholm, distans

⏱️   Längd: 5 dagar

💰   Kostnad: 0 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 3 recensioner)

Gratiskurs i spelutveckling

Den här kursen riktar sig till barn och ungdomar som är intresserade av att lära sig att skapa spel från grunden. Det finns både fysiska kurser och digitala kurser via Discord att välja mellan. Kursdeltagarna delas in i åldersgrupperna 11–15 år och 16–20 år. I kursen ingår fyra moment: programmering, grafik, design och projektarbete. Målet med kursen är att ge färdigheter för att skapa egna spel från grunden.

Läs mer om kursen här


Letar du efter andra barnkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 900 kurser för barn på kurser.se. Filtrera kurser utifrån form, plats och kategori för att hitta det du söker efter!

Sök efter barnkurser

Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin barn och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-02-01 till 2024-01-31. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.  

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på kurser.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt fritidskurs. Du kan hitta Denice som skribent på artiklar inom flera områden på kurser.se Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om fritidskurser och relaterade ämnen på kurser.se. Om hon själv fick välja en kurs skulle hon vilja lära sig ett nytt språk – gärna arabiska! Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på kurser.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt fritidskurs. Du kan hitta Denice som skribent på artiklar inom flera områden på kurser.se Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om fritidskurser och relaterade ämnen på kurser.se. Om hon själv fick välja en kurs skulle hon vilja lära sig ett nytt språk – gärna arabiska! Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser