Visa kurser.se som: Mobil
Guide för att börja dansa magdans

Allt du behöver veta för att lära dig dansa magdans

Funderat på att börja med en ny dans? Varför inte testa på den exotiska magdansen med ursprung från Egypten. Dansen är så mycket mer än bara rörelser för magen. I magdans står koordination, teknik och improvisation i fokus. Känslan är också väldigt viktig att ha med sig genom hela dansen. Gör som många andra världen över - lär dig dansa magdans!

Kurser i magdans


1. Vem passar magdans för?

Den som vill utmanas och röra på många delar av kroppen. Magdans är en dans som kan utföras av alla åldrar, både yngre och för seniorer. Allt beror på intresse. Dansen utförs mestadels av kvinnor runt om i världen, men alla är förstås välkomna.

2. Vilka kläder passar för magdans?

I magdansen och andra orientaliska danser används väldigt ofta ett höftskynke och en topp. En så kallad badla - en tvådelad kostym som brukar förknippas med magdansen. Detta för att markera höfterna lite extra. Till en kurs räcker det att du kommer iklädd tights och en topp. 

3. Vilka rörelser utför du?

Magdansen innehåller en serie olika rörelser. En väldigt vanlig rörelse är att göra höftåttor, där du som det låter rör höfterna i form av en åtta. Både vertikala och horisontella åttor utförs i magdansen. Du lär dig inte bara använda höfter, utan även mage, axlar och bröstkorg.

4. Vad innehåller ett pass magdans?

I många pass ingår uppvärmning, olika dansövningar, styrketräning och teknikträning. Allt du behöver för att kunna bli bättre. Även koreografi kan vara en del när du dansar magdans med andra.

5. Varför är magdans bra?

Förutom att det är väldigt roligt och du blir svettig så är det självförtroendehöjare för många. Att dansa magdans ökar också din kroppsmedvetenhet och stärker samt mjukar upp musklerna i hela din kropp.

6. Vilka stilar finns det?

Den mest klassiska är egyptisk stil, som också är magdansens ursprung. Den innehåller både lite ”old school” och mer modernt. Fler stilar är tex bollywood dans som kommer från Indien, eller tribal belly som utförs av en grupp dansare som härmar varandra. Rörelserna är större, långsammare, djupare och mindre invecklade än andra stilar. En annan stil är gipsy som är en magdans som är en bred och liberal tolkning av folkdans som romerna dansade i främst Turkiet, Spanien och Balkan.


Hitta alla kurser inom orientalisk dans

Senast uppdaterad: 25 nov 2019

Recensionspolicy

Vill du lämna en recension om en kurs eller en arrangör på kurser.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta en kurs. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.