Visa kurser.se som: Mobil

Yin Yoga

SV Väst
Kursinformation
Åmål
16 timmar på 8 tillfällen
2022-09-05 18:45
950 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen på Yin Yoga
Vi kommer att träffas 3 måndagar med start 5/9-19/9 och sedan blir det ett uppehåll till 17/10, då Sarah ledaren är bortrest under några veckor. Därefter 5 träffar. Sista träffen blir 14/11. Kursen är på sammanlagt 8 gånger.

Yin Yoga
Yin Yoga är en blandning av yoga, traditionell kinesisk medicin och medveten närvaro (mindfulness). I Yin Yoga möter du dig själv precis där du är. Det krävs inga förkunskaper. Positionerna utförs sittande eller liggande och musklerna tillåts slappna av. Vi använder stöttning i form av bolster, filtar, kuddar och block. Yinyogan arbetar med de djupare delarna av kroppen såsom bindväv, skelett, leder, ligament och inre organ. Positionen hjälper dig att hitta in i kroppen, vi stannar kvar en stund och går sedan mjukt ur positionen. Varje position följs av mellanvila där ny vätska rör sig i kroppen och vitaliserar bindväven. När du stannar i en position under 2-5 minuter praktiserar du samtidigt medveten närvaro. Du får ny energi och ditt sinne lugnas.

Fördelar med : Yin Yoga
• Lugnande och balanserande för nervsystemet. Det parasympatiska nervsystemet (lugn- och rosystemet) aktiveras och det ger en djup avslappning.
• Positionerna är verktyg för oss att komma in i kroppen - du möter dig själv där du är
• Kan anpassas för att passa alla
• Möjlighet att hinna ikapp oss själva
• Ökar smidigheten, smörjer leder och ligament. Får igång bindvävens smidighet - kan hjälpa mot smärta genom medveten närvaro och den passiva, långvariga stretchen som mjukar upp och smörjer våra leder, ligament och bindväv
• Stärker skelettet
• Motverkar stress
• Yinyoga balanserar kroppens meridianer (energikanaler) så att qi eller prana kan flöda fritt igen

Cirkelldare
Sarah Isgren har utövat yoga i över 20 år och har en lärarutbildning (200 h) i Yin Yoga med ayurvedisk inriktning från Yoga Devi i Stockholm, lärarutbildning i yoga (RYT-200 h), lärarutbildning i stolsyoga och restorative yoga samt Ayurveda Specialist certificate från Yoga and Ayurveda Center.

Yoga är för Sarah ett sätt att leva där omtanke ges om kropp, sinne och själ. Yinyogan har hjälpt Sarah ur utbrändhet och att hitta stillhet inom sig. Att stanna upp och för en stund släppa det som har varit och tankar på det som komma ska, och bara vara här och nu. I yogan finner Sarah läkning, frid, smidighet och styrka.

Bra att veta
Yogamatta, block och filtar finns på plats att låna. Går bra att ta med egen yogamatta om du vill. Ta med vattenflaska. Tänk på att ta på mjuka och rörliga kläder. Det kan vara skönt att ta på varma strumpor och tröja vid avslappningen.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare.
Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Veckodag: Måndag
Tid: 18:45-20:15
Lokal: SV, Norra Långgatan 19

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yin Yoga!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner