Visa kurser.se som: Mobil

Trikåsömnad

SV Väst
Kursinformation
Ljungskile
8 timmar på 2 tillfällen
2021-11-13 10:00
1 700 SEK

Kursbeskrivning

Utveckla din sömnad i trikå under en helg hos Ljungskile Trikåfabrik. Vi går igenom overlock och andra kedjesömmar samt förekommande bandkantning, fållar och kantavslut som är ändamålsenliga för elastiska sömmar i trikå. Under kursdagarna får ni möjlighet att sy ett eget plagg, ett eget projekt eller handledning i sömnad av t-shirt, topp eller jerseytröja. Ni använder egen symaskin och får också tillfälle att använda industrisymaskiner med specialfunktioner för bandkantning med ribb och collarett. Medtag eget mönster eller välj ur mönsterarkivet på plats.

1935 etablerades Resteröds Trikå av bröderna Mattson. Under 70 år tillverkades trikåvaror av bästa kvalitet i samhället i Ljungskile. Efter en tids uppehåll tillverkas återigen rundstickad trikå på samma autentiska maskinpark i trikåfabriken. Idag drivs produktionen av Ljungskile Trikå. Fabriken är unik i sitt slag då den är i stort sett orörd sedan slutet på femtiotalet. Under välkomstfikat kommer vi att få en presentation av verksamheten. Varmt välkommen.

Välkomstsmörgås och fika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan. Vi har tillgång till pentry med möjlighet att värma medhavd lunch. Serveringar och matbutiker med lunchalternativ finns nära inom gångavstånd.

Tag med
Egen overlock eller symaskin med funktion för elastiska sömmar. Om du har eget tyg och tråd som du vill använda så tar du med det, möjlighet finns också att köpa lokalproducerad ekologisk bomullstrikå på plats. Det är bra att ha med sig egen tygsax samt trådsax, måttband och mönsterpapper. Tag även gärna med telefon eller kamera för dokumentation samt anteckningsmaterial.

Att resa
Till Ljungskile trikåfabrik kommer man enkelt med tåg eller buss som stannar utanför trikåfabriken på Ljungskile station. Reser ni med bil finns parkeringsmöjligheter på pendelparkeringen på nära gångavstånd.

Kursledaren
Pernilla Toll är utbildad klänningsskräddare och arbetar vid Göteborgsoperan. Hon är också en av fyra delägare i verksamheten Ljungskile Trikå.

Datum
13-14 november

Kursavgift
Pris 1700

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-17:00
Ledare: Pernilla Toll
Lokal: Vällebergsvägen 19

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trikåsömnad!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner