Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig grunderna i att sy i jeans - workshop i Eskilstuna

SV Sörmland
Kursinformation
Eskilstuna
6 timmar på 1 tillfälle
2020-03-21 10:00
300 SEK

Kursbeskrivning

En inspirationsdag för dig som är intresserad av återbruk och tycker om att skapa nya sker med gammalt jeanstyg.
Vi syr en ryggsäck eller väska eller annat du känner för.

Nu startar en kurs i det ökända materialet jeans! Vi kommer att experimentera med själva materialet och upptäcka allt som är möjligt att skapa av gamla jeansplagg. Under 6 timmar i vår går vi i genom allt från materialets kvaliteter hållbarhet potentiell design och överraskande många användningsområden. Även olika lagningsmetoder finns med på bordet för de som vill lära sig mer om det. I gruppen kan vi gärna dela med oss av mer idéer och tips också!

Varför inte just jeans? Det är ett av jordens vanligaste och mest slitstarka klädesplagg. Att sy om och använda de resurser vi har till hands bidrar inte bara med hälsosamma lösningar för den rådande miljökrisen och motivation inför en framtida hållbar utveckling men är också och är ett bevis på vad vår lokala verksamhet kan leda till för kreativa konstruktiva och effektiva förbättringar!

På plats finns till symaskiner höj och sänkbara bord. Ta med saxar trådar nåldyna nålar knappar textila verktyg måttband och jeans gamla spetsar och tygbitar från mormor. Ett litet grundmaterial att starta med ingår i deltagaravgiften.

Ta med ditt kreativa tänk och eventuella jeansplagg för att mötas och utforska ämnet jeansologi!Gör djupdykning i dina gömmor. Ta med lappar spets knappar gamla broderier dukar osv. Bra att ha med sig är också bra sax måttband knappnålar och extra symaskinsnålar.

Lördagen den 21 mars 2020 träffas ni Lokal SV Eskilstuna Rademachergatan 38 vån 4. ( Fiholm)

1 gång/6 studietimmar/300 kr *Studietimme 45 min. Max 4 deltagare.

Ta med matlåda.

Kursledare Inger Ågren är en sann återbrukar och har stor erfarenhet inom textil. Inger ser bara möjligheter i textilåtervinning och inom den textila världen.
Veckodag: Torsdag
Tid: 10:00-15:00
Lokal: Rademachergatan 38

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig grunderna i att sy i jeans - workshop i Eskilstuna.

SV Sörmland

SV Sörmland

Studieförbundet Vuxenskolan är et av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder intressanta kurser, studiecirklar och föreläsningar till engagerade och intresserade människor.  Vi tror på människans egen förmåga att själv forma sitt liv, med vårt stöd, tillsammans med andra.  SV är mångfaldens...


Läs mer och visa alla kurser med SV Sörmland

Kontaktuppgifter till SV Sörmland

SV Sörmland

Strandgatan 20
63343 ESKILSTUNA

Tel: 010-199 23 30
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig grunderna i att sy i jeans - workshop i Eskilstuna!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner