Självhushållning med trädgårdsodling

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
840 SEK
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
840 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiecirkeln utgår från odling på naturens villkor inom självhushåll, trädgårdsodling rotfrukter och grönsaker på friland bänk och pallkrage. Vilka redskap och gå in på vilken jord som är bra och hur man lagra maten, odla din egen mat. Du får bland annat lära dig om täckodling, skonsam jordbearbetning, gröngödslingsgrödor, varierad växtföljd, samodling och att odla i sand. Dessutom får du tips för din jord, dina grödor och om hur du ska lyckas på bästa sätt.

BRA ATT VETA
Vi träffas tre onsdagar på Studieförbundet Vuxenskolan 3/4, 10/4, 17/4 två tillfällen träffas vi utomhus hemma hos kursledaren 27/4, 11/5.
SV har rätten att ställa in eller flytta på startdatum om deltagarantalet till kursen inte blir tillräckligt.

LEDARE
Ola Korsfeldt, mångårig husbehovsodlare och föredragshållare inom lokalhistoria

Frågor
Kontakta Veronica Josefsson Verksamhetsutvecklare
veronica.josefsson@sv.se 0704-31 39 39

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Veckodag: Onsdag, Lördag
Tid: 18:00-20:15
Lokal: Stationsgatan 5D
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights