Biodling nybörjare 2024

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 610 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 610 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyfiken på bin?
Då är du välkommen till denna kurs som kommer ge dig kunskap om binas förunderliga värld.
Kursen genomförs i samarbete med Östra Härads Biodlarförening

INNEHÅLL:
Biodling för nybörjare, riktar sig till dig som vill lära sig grunderna för att bli egen biodlare. Att vara biodlare är både roligt och lärorikt. Det är lätt att bli fascinerad av de flitiga binas samspel med naturen. Livet i bikupan, där bina har olika uppgifter under sin levnad, växlar med årstiderna.
Vi följer biodlaråret med allt vad det innebär och målet är att de deltagare som vill skaffar sig ett eget bisamhälle under cirkelns gång. Du får bland annat tips och råd om biskötsel, utrustning, kläder och om olika metoder.

BRA ATT VETA
Start Måndag 8/4 och sen varannan vecka 22/4, 6/5, 20/5, lördag 8/6 femte tillfället är utomhus ( beroende på vädret) och sista träffen 17/6, sex tillfällen på våren och fyra under hösten (höstens datum bestäms vid sista träffen på våren).
Studiematerialet är inkluderad på fakturan, " Mina första år som biodlare" från Sveriges Biodlares Riksförbund.

LEDARE
Erik Wilhelmsson har varit biodlare i många år därmed lång erfarenhet av biodling.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Veckodag: Måndag, Lördag
Tid: 18:30-20:45
Lokal: Stationsgatan 5D
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights