Grundkurs i trädgårdsdesign

Längd
6 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
September 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
September 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Trädgårdsdesign

Kursen vänder sig till dig med egen trädgård, befintlig eller blivande. Du kommer få lära dig om funktion, form, rumsskapande och om hur viktigt växtvalet är, att få rätt växt på rätt plats. Genom ett bra val ökar förutsättningarna för att du ska lyckas med din trädgård.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursinnehåll

Vi går igenom trädgårdsstilar genom tiderna, färgsättning och växtkompositon. Kursen kommer även ge dig kunskap om olika jordar, lägen och zoner och andra fysiska tillgångar eller svårigheter som behöver tas hänsyn till. Du får grundkunskaper i trädgårdsdesign och inspiration att skapa ditt eget paradis, din drömträdgård, din egen önsketäppa. Stor som liten, befintlig trädgård eller blivande på en helt ny tomt. Det är bara att låta fantasin och kreativiteten flöda. Du kommer få den vägledning du behöver för att lyckas.

Du utgår från din egen trädgård och dess förutsättningar. Med dig till första tillfället behöver du en tomtkarta. Den kan fås hos din kommun eller genom lantmäteriet och ska vara skalenlig. Det kan också vara bra att ha med ritpapper, penna, skalstock, vinkelhakar och sudd samt anteckningsblock.

Kursplan:

Tillfälle 1: Introduktion om kursens innehåll, mål, presentation av mig och deltagare och respektive deltagares trädgård. Förväntningar på kursen. Frågeställning till deltagarna. Vad har du för behov och/eller önskemål i din trädgård? Vad ska du använda den till? Vad önskar du fanns där? Vilken känsla ska den ge? Estetisk? Praktisk? Odling? Aktivitet? Sittmöjligheter?
Uppgift till nästa gång. Lista dina behov och önskemål

Tillfälle 2: Gör en trädgårdsanalys. Hur gör man det? Vad är en solkarta? Vilken zon har jag där jag bor? Vilken jord? Vilka fysiska förutsättningar finns i trädgården? Mikroklimat, vad är det?

Tillfälle 3: Trädgårdsstilar och stil på huset. Vilken stil ska jag välja? Färg, form och material. En inblick i vår trädgårdshistoria.

Tillfälle 4: Konsten att skapa rum i sin trädgård. Hur gör man? Vad behöver man tänka på? Vilka olika rum vill jag ha? Finns det naturligt redan rum i trädgården? Att fläta samman inne och ute. 

Tillfälle 5: Rätt växt på rätt plats. Hur väljer jag växter? Vad behöver jag tänka på? Vilka förutsättningar har platsen där jag ska plantera? Vi går igenom olika växter för olika förutsättningar. Ni får tips på tåliga och lättodlade växter samt förslag på vad som kan passa ihop, förstärka en plantering och hur man får den att lyfta även vintertid. Vi går även igenom färg och färgkombinationer.

Tillfälle 6: Belysning i din trädgård. Tips på vad man kan tänka på och hur man skulle kunna göra. Mer om olika material man kan använda sig av i sin trädgård för att få till det lilla extra eller få den mer personlig. Vi sammanfattar också kursen och har en allmän frågestund om trädgård. Du får också tips på ritmaterial man kan komma att behöva samt tips på hur man kan få sin skiss lite mer tydlig genom olika symboler med mera.

Vid varje tillfälle (ej sista gången) får du som deltagare också en uppgift att utföra hemma till nästkommande gång, en uppgift som relaterar till det vi gått igenom under kurstillfället. Jag ger också boktips på böcker som relaterar till kursens innehåll under kursens gång.

Kursstart: I höst startar vi fyra omgångar av Grundkurs i trädgårdsdesign: 18 sep, 20 sep, 25 sep och 27 sep.
Kursledare: Sara Johansson, trädgårdsmästare som driver företaget Drömmarnas trädgård.
Anmälan: senast 12 september

#höstenskurser2023

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grundkurs i trädgårdsdesign och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.