Två dagar om vatten

Längd
2 dagar
Pris
1 500 SEK
Längd
2 dagar
Pris
1 500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

en fallande vattendroppe

En kurs där vi anlägger ett vetenskapligt, etiskt och konstnärligt tankesätt för att förstå vattnet och dess betydelse för allt levande på jorden och för våra egna liv. Målet är att bli en så självständig och oberoende odlare som möjligt. 

Kursen tar avstamp i en grundläggande introduktion om vatten, där vi kommer att utföra olika experiment som ger oss en omfattande och spännande helhetsbild och får oss att se vattnets olika karaktärsdrag. Vi lär oss att skapa en hållbar vattenkultur till nytta för både den biologiska mångfalden och människan. 

Ur ett permakulturperspektiv tar vi upp frågor om hållbar dagvatten- och regnvattenhantering och jordbruksavrinning. Vi studerar trädgårdsdammars (småvattens) betydelse för att skapa ett hållbart ekosystem, där cirkulation och syresättning är grundläggande funktioner för att skapa ett friskt vatten som tillsammans med biobäddar och fångdammar av olika slag skapar en samverkan med bakterier, växtrötter, singel, sten, biokol, vatten, luft och solljus.

Kursens blandning av föreläsningar, experiment, fältvandring och diskussione ger en fördjupad kunskap om ekologiska, naturliga vattenrenande lösningar och en estetiskt utformad vattenhushållning. 

Två dagar om vatten är en del i projektet Permanent Agriculture på Lagnö bo. Under projektåret fördjupar vi oss i odlingens grunder och i arbetet med att skapa en frisk jord - i dubbel bemärkelse.

Kursledare: Raymond Wigg, Nigel Wells och Linnea Rundgren
Kursavgift: 1 500 kronor. Du kan dela upp betalningen på tre månader om du vill.

Totalt består projektet av fyra kurser:
Två dagar om frö, 23 mars och 5 oktober
Två dagar om jord, 27 april och 26 oktober
Två dagar om vatten, 8-9 juni
Två dagar om permakultur, 12-13 oktober

Du kan delta i bara någon eller några av kurserna. Men om du anmäler sig till alla fyra kurserna får du rabatt. Avgiften blir då totalt 4000 kronor.
Lunch, fika och kvällsbio på Lagnö Studio ingår i kursavgiften. Möjlighet till övernattning under helgkurserna finns.

Projektet genomförs i samverkan med Studiefrämjandet, Trosa kommun/Odla Vardagsmaten, Naturskyddsföreningen Trosabygden, Föreningen Sesam, LONA (Länsstyrelsen)

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Två dagar om vatten och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Studiefrämjandet Sörmland
Västeråsvägen 90
632 23 Eskilstuna

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Sörmland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är odling, självhushållning, djur och natur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Studiefrämjandet är politiskt, religiöst och fackligt obundet....

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Sörmland

Highlights