Permakulturkurs

ABF Huddinge, i Huddinge
Längd
11 tillfällen
Pris
4 000 SEK
Längd
11 tillfällen
Pris
4 000 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig skapa harmoni mellan människa och natur? Vi erbjuder ni en kurs i Permakultur i Rågdalens Skogsträdgård.

Du kommer att få utforska de grundläggande principerna för permakultur och hur de kan tillämpas i olika miljöer. Vi kommer att gå igenom den kreativa och hållbara designprocessen för att skapa blomstrande och självhållande system.

Kursen genomsyras av vikten av att främja ekologisk mångfald och skapa balans i din omgivning. Kursen är så väl praktisk som teoretisk och du ges möjlighet att delta i praktiska övningar och workshops för att tillämpa dina kunskaper i verkliga projekt.

Utforska hur permakultur kan integreras i din vardag och främja hållbara livsstilsval.

Lärare är bland andra Margaretha Stuguland och Christian Odberger, som aktivt ställt om sin egen 40-talsvilla till ett hållbart kollektiv sedan 2009 och grundat Rågdalens Skogsträdgård, en ätbar park i Rågsveds Naturreservat. Vi möts en helg i månaden i Huddinge, lokalen för Rågdalens Skogsträdgårds Ideella förening, på Rostvingevägen 38, 14137 Huddinge, samt utomhus 2min bort i Rågdalens Skogsträdgård som ligger vackert inuti i Rågsveds Naturreservat. Vid studiebesök reser man själv till mötesplatsen för studiebesöken, samåkning kan arrangeras inom gruppen. Det kommer att bli flera tillfällen för föredrag online, samt egen studietid under året. Möten sker i snitt ett per månad, med grupparbeten och hemmastudier mellan träffarna med i snitt ett gruppmöte per månad.

Vi övar oss på de olika momenten i Permakultur och design med övningar utomhus och vid arbetsbänken, utför praktiska moment i Rågdalens Skogsträdgård. Momentet Wild Design kommer utföras i liten och stor skala på permakulturplatser i Huddinge. Vi kommer utifrån permakulturprinciper och permakulturens verktyg för att göra våra egna designer på verklig plats, i grupp i eller på egen hand. Dessa presenteras för resten av gruppen och vi får öva på att hålla korta presentationer i grupp. Materialet kommer under en period vara tillgängligt online för kursens deltagare och lärare att se. I kursen ingår ett antal studiebesök.

Har du inte råd att betala en kursen men vill gå? Just nu kan man ansöka om hel eller delvis ersättning av sin kursavgift via Utbildningsstiftelsen. Ansök idag!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Permakulturkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ABF Huddinge
Kommunalvägen 26
141 61 Huddinge

ABF Huddinge

Kurser i Huddinge Människor över hela landet har sin egen relation till ABF, och det är precis så det ska vara. ABF är till för alla, och det har det varit ända från starten 1912 då det grundades och blev Sveriges...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Huddinge

Highlights