Grundkurs i täljning med Anja Sundberg

Längd
2 dagar
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
18 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Grundkurs i täljning med slöjdaren Anja Sundberg där du får lära dig tälja i färskt trä med yxa och kniv.

Under kurshelgen går vi igenom olika knivgrepp, klyvning och kapning med mera. Vi börjar med enkla övningar för att sen ge oss i kast med att hugga och tälja skedar, ett till synes enkelt slöjdat föremål men som innebär utmanande täljning. Vi pratar också materialkännedom och får kunskap om de olika träslagens egenskaper.
Verktyg - yxa, såg, täljhäst, bandkniv och huggkubbe - och material finns på plats. Ta gärna med hörselskydd då det kan bli lite högljutt vid huggövningarna. Kostnad för material på cirka 50 kronor tillkommer och betalas direkt till kursledaren via swish.

Vi håller till i Anjas träverkstad vid den vackra miljön intill Stora Djulö herrgård utanför Katrineholm. Om vädret är kyligt måste du klä dig varmt, för verkstaden är inte uppvärmd.

Kursens mål: Efter kursen ska du fått  grundläggande kunskaper om täljning, verktyg och material som gör att du kan fortsätta med egna projekt hemma.
Kursledare: Anja Sundberg är slöjdare som under många år arbetat med traditionella metoder och håller kurser både i Sverige och utomlands.
Anmälan: senast 10 maj 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 maj, 2024

  • Kurs
  • Katrineholm
  • Sista ansökan: 2024-05-10

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grundkurs i täljning med Anja Sundberg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Sörmland
Västeråsvägen 90
632 23 Eskilstuna

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Sörmland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är odling, självhushållning, djur och natur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Studiefrämjandet är politiskt, religiöst och fackligt obundet....

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Sörmland

Highlights