Snickeri för nybörjare

Längd
2 tillfällen
Pris
2 900 SEK
Längd
2 tillfällen
Pris
2 900 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Tvådagarskurs som riktar sig till dig som känner behov att veta vilka verktyg som är lämpliga, prova att hantera dom, lära dig planera och genomföra enklare snickerier hemma. För en blivande hemmafixare helt enkelt.

Kursen vänder sig till dig som är 18 år eller äldre. Yngre deltagare kan gå tillsammans med vårdnadshavare- eller annan ansvarig vuxen deltagare.

Dag 1:Vi går igenom och provar flera verktyg som en hemmafixare kan tänkas använda. Olika typer av skruvdragare, spikpistol, fogsvans, kap-och gersåg, sticksåg, tigersåg, borrmaskin, kniv med mera. På eftermiddagen får du en uppgift att lösa med hjälp av de tekniker som du lärt sig under förmiddagen.

Dag 2:Du använder kunskaperna från gårdagen och väljer bland några konstruktioner att bygga. Beroende på din kunskapsnivå kan du få göra en enkel ritning, planera och genomföra ett eget projekt. Idéfarmen har återbruksmaterial, spik och skruv som ingår i kursen.

Tid: 11-12 maj, lördag 9-16, söndag 9-14
Plats: Idéfarmen, Dunker, Malmköping
Kursledare: Nina och Martin Wande.
Förberedelser: Det enda du behöver är lämplig klädsel för snickeri. Kursen hålls i en luftig bygghall så klä dig varmt. Mat, fika och återbruksmaterial ingår i kursavgiften.
Mat & Boende:Det ingår lunch båda dagar med sallad och dryck samt kaffe med fika (meddela specialkost eller andra önskemål/behov). Det går att boka enklare övernattning på farmen. Det finns fina stugor att hyra i granngårdarna eller hotell i Malmköping (9 minuter bort med bil). Kontakta Idéfarmen för ytterligare information.
Kursavgift: 2 900 kronor. Avgiften inkluderar kurs, material, två luncher och fika.
Anmälan: senast 4 m aj

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Snickeri för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Studiefrämjandet Sörmland
Västeråsvägen 90
632 23 Eskilstuna

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Sörmland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är odling, självhushållning, djur och natur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Studiefrämjandet är politiskt, religiöst och fackligt obundet....

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Sörmland

Highlights