Visa kurser.se som: Mobil

ONE VOICE

Sensus Svealand
Kursinformation
Uppsala
8 timmar
2 000 SEK

Kursbeskrivning

ONE VOICE – ett sätt att integrera sång och talteknik. Idén bakom ONE VOICE är att vår röst är densamma när vi sjunger, talar, är stilla, rör oss, skriker, ropar, mumlar, suckar, gråter, skrattar, nynnar, gnäller, spelar teater och sjunger. Alla våra ljud utgår från samma ”instrument” och att träna de olika typerna av ljud berikar varandra. Grundaren Joan Melton integrerar sång med röst/rörelseträning för skådespelare.

Inom ONE VOICE gör vi till enkla, lekfulla, utforskande ljud. Vi leker med hela rösten och gör yoga- och dansrörelser samtidigt som vi låter.

Vi utforskar vårt röstinstrument genom att göra flera saker samtidigt. Till exempel gör vi olika positioner medan vi fonerar/låter (balans+röst) och vi rör oss samtidigt som vi fonerar/låter (rörelse+röst).

En annan grundtanke i ONE VOICE är att musklerna som är involverade vid fonation/ljudproduktion är bra på att göra flera saker på samma gång. Det kan till och med bli lättare att göra vissa ljud när man gör rörelser och utmanande positioner samtidigt som man sjunger eller talar, t ex staccatos eller glissandon.

Målgrupp

Endagskurserna riktar sig till alla som vill utforska och utveckla sin röst. Kursen är särskilt bra för människor som på något sätt framträder inför andra – skådespelare, lärare, chefer, föreläsare, sångare, dansare, m fl.

Klädsel

Bra kläder för rörelse.

Förberedelse

Kom med ett öppet, generöst sinne gentemot dig själv och andra. Vi skapar dagen tillsammans under ledning av Petra Valman i samverkan med Joan Meltons övningar. Om du vill får du förbereda en text, sång eller ett kort framförande av något slag. Vi kan i så fall använda ditt framförande som arbetsmaterial på kursen.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Läs mer om fackliga rabatter OBS-detta kan även användas för att få andra klickbara webbsidor

Kursansvarig

Mari Benktson tel 018 - 66 19 57
mari.benktson@sensus.se

För mer info titta här: www.petravalman.se

Sensus Svealand

Sensus kurser

Sensus Svealand

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Svealand

Kontaktuppgifter till Sensus Svealand

Sensus Svealand

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Tel: 019 -19 27 50
www.sensus.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ONE VOICE!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner