Visa kurser.se som: Mobil

Hjälp ditt barn att lyckas i skolan – en digital diskussionscirkel

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
12 timmar
2022-01-27
0 SEK

Kursbeskrivning

Denna digitala studiecirkel är en mötesplats för dig som vill hjälpa ditt barn/barnbarn till bättre resultat i skolan och samtidigt få en förståelse för den moderna skolans utveckling och dess läroplan.

Kämpar ditt barn med skolarbetet? Tycker du att det är svårt att förstå hur dagens skola fungerar?

Som förälder kan det vara knepigt att orientera sig i den moderna svenska skolan. Hur definieras kunskap idag? Hur bedöms elevernas arbete och hur sätts betyg när enbart goda faktakunskaper inte längre är tillräckligt? Och vad innebär ett ”relativt väl utvecklat resonemang”?

Samtalsunderlaget är boken ”Hjälp ditt barn att lyckas i skolan” som är skriven av de yrkesverksamma lärarna Camilla Lind och Jessica Rahm. Utifrån sin pedagogiska erfarenhet och kännedom om skolans formella krav ger de konkreta råd till dig som vill hjälpa ditt barn till bättre resultat.

Den här boken riktar sig speciellt till dig som förälder eller annan nära vuxen. Här får du kloka tips på hur du kan vara till hjälp och stöd för ditt barn. Boken innehåller också en översikt av den moderna skolans utveckling och en genomgång av de generella kvaliteter som värderas högt i läroplanen.

Ni möts med allas olika förutsättningar, och diskuterar utifrån bokens innehåll där ni kan lära av varandra. Ni formar även träffarna själva tillsammans och sätter datum själva. Cirkeln har ingen ledare utan deltagarna läser och diskuterar och lär sig av varandra.

Studiecirkeln är planerad till mars och startar när det finns tillräckligt många deltagare. Vi använder den digitala online portalen Zoom.

Boken finns att beställas av Sensus till rabatterat pris med upphämtning i Kalmar. Man kan även köpa den själv eller låna den på biblioteket.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hjälp ditt barn att lyckas i skolan – en digital diskussionscirkel.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hjälp ditt barn att lyckas i skolan – en digital diskussionscirkel!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Hjälp ditt barn att lyckas i skolan – en digital diskussionscirkel, fyll i följande uppgifter: