Anhörig till förälder med långvarig sjukdom

SV Örebro län, i Örebro
Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du anhörig till en förälder som varit sjuk under en längre tid och du önskar träffa och samtala med andra som befinner sig i en liknande situation?

Samtalsgruppen riktar sig till dig som är i åldern ca 30 år och uppåt och som har en förälder med exempelvis MSA (atypisk Parkinsonism), Parkinson, ALS, MS, cancerdiagnos eller liknande. Gruppen syftar till att minska upplevelsen av ensamhet kring de tankar och känslor som ofta följer med ett anhörigskap

Upplägg och innehåll
Gruppen bestämmer gemensamt ett upplägg för de fem tillfällena, utifrån behov och frågor som finns. Det kan exempelvis vara tankar kring relationen till den närstående, till sig själv och till andra i ens omgivning samt hur vi kan hantera tillvaron när den förändras. Till sin hjälp kan gruppen använda olika tema, bilder och färdiga frågeställningar.

En mötesplats för gemenskap och kunskap
Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län vill främja möten mellan människor och bidra till kunskap och stöd för anhöriga. Önskar du delta, kontakta gärna Maria Östby, verksamhetsutvecklare inom funktionsrätt, via epost: maria.ostby@sv.se eller telefon 072-220 72 39.
Veckodag: Måndag
Tid: 01:00-01:12
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Anhörig till förälder med långvarig sjukdom och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Örebro län
Fabriksgatan 8
Örebro

Studieförbundet Vuxenskolan - Örebro län

SVs viktigaste uppgift som folkbildningsaktör är att erbjuda verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen. Genom studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar och andra former av stödverksamhet vill...

Läs mer och visa alla kurser med SV Örebro län

Highlights