Radarutbildning

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
2 tillfällen
Pris
2 695 SEK
Längd
2 tillfällen
Pris
2 695 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Radarutbildning

Radarutbildning i Stockholm 

Kursen är för dig som vill lära dig mer om hur en radar fungerar och hur du använder den. Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt.

Upplägg: Kursen består av totalt 8 timmar teori och praktik förlagt på två vardagskvällar eller en heldag. Första blocket består av teori och andra blocket är det enbart praktik där vi får applicera våra teoretiska kunskaper. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Radarintyg som tillgodoser kraven för radarutbildningen i Fartygsbefäl klass 8. Kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: Radarns uppbyggnad och funktioner, tolka radarbilden, radarplotting, radarplanering och navigering.

Examination: Efter kursen kan du skriva ett prov för radarintyget. Du väljer själv ett examinationsdatum och vi rekommenderar att detta ligger max två veckor efter din kurs. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för radarintyg och erhåller efter godkänt resultat en stämpel i den blå intygsboken. Kostnaden för provet är 625 kr och betalas med swish eller i kontanter direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: Vi använder oss av boken “Radar i skärgården” och kostar 265 kr. Du kan välja att få dina böcker på plats den första kursdagen alternativt få litteraturen hemskickad i förhand och då tillkommer en fraktkostnad på 125 kr.

Inför kursen: Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port 203, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

För dig som vill ta ett radarintyg.

Kostnader

Pris: 2695 SEK
Litteraturpaket: 190 SEK

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Radarutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights