Förarintyg båt

Medborgarskolan Väst, i Uddevalla
Längd
28 timmar
Pris
2 695 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar
Pris
2 695 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

För en säker och trivsam båtfärd inomskärs och i skyddade vatten är det viktigt att flera ombord har kunskap om sjölivet. Förarintyg är en teoretisk kurs med praktiska inslag och är det första steget inom navigation.

Innehåll
Kursen innehåller:
- Svenska sjökort, symboler och förkortningar
- Navigering (inomskärs)
- Lämplig båtutrustning
- Säkerhet, sjömanskap och sjukvård
- Miljö
- Väder och vind
- Lagar och regler
- Knopar
- Fyrar och landmärken

Hemuppgifter kan ingå.
Utöver kursens ordinarie lektioner tillkommer examination enligt NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler. Förhörsavgiften 625 kronor betalas kontant till förhörsförrättaren vid examinationstillfället. Ta med legitimation vid examinationstillfället!

Kursen sker under 4 söndagar.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Deltagaren skall under kalenderåret fylla minst 12 år.

Kursledare
Richard Åkerman är mycket kompetent och har mångårig erfarenhet som kursledare hos oss.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material och examination ingår inte i kursavgiften. Du beställer själv ditt kursmaterial och har med dig till kursen men vänta med beställningen tills du fått en kallelse till kursen!
Är ni flera inom samma familj räcker det med en kursbok. Men var och en behöver eget sjökort och bestickpaket att arbeta med.

Du behöver följande material:
Fritidsskepparen (inte äldre än utgåva år 2020) och
Övningssjökort 931 (ej äldre än utgåva 2020): https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-sbe-marin/forarintygspaket-vastkusten-fritidsskepparen.html
Kort 1: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/kort1-2023.html
Bestickpaket (passare, klassisk transportör-trekantig, nautisk linjal): https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/strangnas/bestickpaket-navigation.html 

Har du redan kursmaterial men vill köpa till något enstaka hittar du det här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/

Bra att veta
Det blir tid för lunch under kursdagarna så medtag gärna fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro. Kaffe och te finns också.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 
Förutom dessa förmåner kan vi i Fyrbodal erbjuda medlemmar i Svenska Kryssarklubben 200 kr i rabatt på angivet kurspris på våra sjölivskurser. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om familjen Lundgren, deltagare i kurser i sjöliv och språk, som gör sin drömresa
www.medborgarskolan.se/var-varld/navigation-och-trafik/pa-dromresa-med-kurser-i-bagaget

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 oktober, 2024

  • Kurs
  • Uddevalla

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg båt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights