Inga recensioner än

Buketter & snittarrangemang

Längd
9 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Gör fantasifyllda dekorationer till bordsarrangemang eller buketter av färska blommor och blad.

Innehåll

Du kommer att få jobba med olika teman.

1:a träffen: Vintertema, jobba i oasis, du tar med en kruka eller skål i keramik eller porslin, terracotta, zink, zinkfärgad, brun, grön eller svart ca 1-1,5 dm hög och ca 2-3 dm bred.

Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

2:a träffen: Binda buketter, genomgång av spiralsystemet, vi övar på binderiteknik och provar att binda en rundbunden bukett i ett rede av björkris. Du får också prova att tillverka redet. Den här gången behöver du inte ta med något. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

3:e träffen: Binda buketter, genomgång av spiralsystemet, vi övar på binderiteknik och provar att binda en rundbunden bukett i ett rede av björkris. Du får också prova att tillverka redet. Den här gången behöver du inte ta med något. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper 

Vi kommer att jobba både med inköpta snittblommor och material från naturen, ett inslag i kursen är att visa idéer på hur man kan kombinera snittblommor med det som finns ute i naturen.

Upplägg

Kursen pågår under 3 tillfällen under följande torsdagar; 6 april, 20 april samt 4 maj. Samtliga dagar är mellan klockan 18:30-21:00.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att binda blommor.

Kursledare

Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på Helenas Trädgårdslycka.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för material är 675 kr och är med på din faktura.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolan har också kurser i trädgårdsdesign och beskärning.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2023

  • Kurs
  • Falun

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Buketter & snittarrangemang och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mitt
Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Highlights