Planera för din trädgård

Medborgarskolan Väst, i Mölnlycke
Längd
4 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en inspirerande kväll i ett mysigt orangeri! Få praktiska odlingstips och förbered dig för en blomstrande vår i din trädgård. Upptäck nya tekniker och få inspiration för att skapa vackra buketter året runt. Låt oss tillsammans skapa en grön oas!

Innehåll
Det blir en kreativ kväll i det mysiga orangeriet där jag bjuder på tips och du får en massa användbar kunskap om odling. Under kvällen delar jag med mig av odlingstekniker och trädgårdskunskap så att du är startklar inför våren i din villaträdgård.

Du lär dig hur man på bästa sätt planerar inför vårens sådd av grönsaker och snittblommor, hur vi förkultiverar våra grödor och hur man jordförbättrar våra olika jordar. Vi diskuterar odling i växthus, pallkrage, tunnel och på friland. Vi kommer beröra växtföljd och tips på lättodlade grönsaker samt de bästa snittblommorna för att få till vackra buketter under hela året. Det och en hel del annat kommer vi att ta upp i kursen men framför allt hoppas få ge dig en massa inspiration till att börja odla hemma.

Kursledare
Linda Dahlberg är utbildad trädgårdsmästare och arbetar som trädgårdsmästare på Gunnebo Slott och på sitt företag Frö & Flora. Linda har tidigare hållit kurser i odling och beskärning genom Frö & Flora. Hon brinner för ekologisk odling, mångfald och slow flower.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Material erhålles av kursledaren.

Bra att veta
Kursen hålls i orangeriet så ta med lite tjockare tröja då det kan bli lite kyligt på kvällen. Vi bjuder på kaffe, te och smörgås i pausen. 

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan
vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många
deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs
mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning”
på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 maj, 2024

  • Kurs
  • Mölnlycke

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Planera för din trädgård och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights