Klimatsmart trädgård Permakulturdesign

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Klimatsmart trädgård Permakulturdesign

Odla på ett mer hållbart och smart sätt!
Permakulturdesign handlar om att skapa system med förmåga att anpassa sig till förändringar, något som vi behöver göra i våra trädgårdar för att möta de klimatförändringar vi står inför. På kursen lär du dig om permakulturzoner, no-dig och hügelbäddar, hur du skapar mikroklimat, biologisk mångfald och hur din trädgård kan bli ett eget ekosystem. Du får också lära dig om skogsträdgårdar och hur jord, svampar, växter och djur kan samspela i din trädgård och får handfasta tips och ideér att ta med dig hem.. Vi avslutar kursen med ett praktiskt och kreativt moment där vi tillverkar egna fröpåsar av återbruksmaterial och byter fröer med varandra.

Förkunskaper
Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som är en mer van odlare.

Upplägg
Kurs med tre träffar på onsdagar: 8, 15 och 22 maj

Studiematerial
Till kursstarten tar du med dig en enkel ritning av din trädgård/odlingsplats. Övrigt studiematerial tillhandahålls av cirkelledare som även ger tips på böcker du kan låna eller köpa inom området.

Ledaren
Maria Tomsby är utbildad permakulturdesigner och en kunnig och inspirerande ledare med stor erfarenhet av permakulturodling. Då hon även har bred kompetens och utbildning inom konst, kulturgeografi och pedagogik blir hon den bästa guiden för dig när du skapar din egen klimatsmarta trädgård.

"Jag brinner för hållbarhetsfrågor och håller på att ställa om mitt eget liv till mer självhushållning och enkelhet. En stor del av detta handlar om att odla och jag har verkligen odlat överallt - på kolonilott, balkong, i radhusträdgård, naturträdgård och villaträdgård! Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan och tillsammans med deltagarna fördjupa mig i permaodlingsdesign."

Följ Maria och hennes idéer och drömmar på hennes Instagram "Historier från en skog" HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
I vårt pentry finns kylskåp, micro, vattenkokare och utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med. (OBS! Bestick tar du med själv).

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Veckodag: Onsdag
Tid: 17:30-19:45
Ledare: Maria Tomsby
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Klimatsmart trädgård Permakulturdesign och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.