Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskärning

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
12 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskärning

Går du i trädgårdstankar och funderar på hur du ska beskära dina träd och buskar? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som skulle trivas där?

Innehåll

På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård. Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör. Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur får du får till en lättskött trädgård med mera.

Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

Upplägg

Kursen går under tre tillfällen. Första och andra kurstillfället träffas alla i Medborgarskolans lokaler på Skivfilargränd 4 i Västerås.

Sista träffen genomförs i någon av deltagarnas trädgårdar. Detta sker en lördag eller söndag beroende på vad ni kommer fram till i gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Lars-Håkan Engman är en van och mycket uppskattad kursledare med bred erfarenhet av trädgårdsskötsel inklusive träd- och buskbeskärning bland annat. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskärning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.