Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdsdesign

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
12 timmar
2019-09-14 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Designa din egen trädgård! Du får lära dig den grundläggande processen för design av din trädgård. Få handfasta tips på val av växter, olika växtkombinationer, färgval och mycket mer.

Innehåll Dag 1

Vi kommer att fokusera på din egen trädgård och de förändringsbehov just du har. Vi går igenom grundläggande ritteknik, rumsbildning, växt val och komposition. Kursen tar upp designprocessen med färglära, markmaterial, skötsel m.m.

Kursen innefattar teoretisk genomgång med flera exempel på hur du kan designa din trädgård. Du får sedan tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen.

Det är bra om du reflekterar över hur formen på din trädgård ser ut eller hur du skulle vilja att den utformas, t ex oval, rund, kantig, nivåer m.m. Du lär dig grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad.

Det kommer även att finnas möjlighet för dig som deltagare under kursens gång komma med önskemål om vad du vill lära dig mer om.

Innehåll Dag 2

Vi fortsätter att utveckla idéerna och ritningarna som påbörjades dag 1.

Kursen tar upp designprocessen med val av växter och markmaterial, ljussättning. Den innefattar teoretisk genomgång med flera exempel på hur du kan designa din trädgård med allt från växter under olika årstider, blommor, bär, dammar och stenpartier.

Vi fördjupar oss inom perenner, träd och buskar, vilka sorter som är lämpliga att odla i vårt klimat, snabbväxande sorter m.m.

Vi går också mer in på färg och form, att kombinera växter och rabattkomposition, genomgång av olika stilar, hur man kan planera och anlägga rabatter och planteringar för att få det lättslött, trädgårdens rum, hur man kan skapa rumskänsla ute genom att använda sig av träd, plank, spaljéer, murar, häckar m.m.

Vi går också igenom uteplatser, olika idéer samt inspiration på hur man kan formge och anlägga dem utifrån vilken stil man vill ha. Arbetet går från ritning till färdig trädgård. Du får tips för att undvika fallgropar.

 

Upplägg

Kursen ges under 1 helg 10:00 -15:00 både lördag och söndag.

Vi gör lunchuppehåll i 30 minuter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Ta med fotografier av er trädgård. Ta även med en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart.

Mät gärna in alla fasta föremål som inte kan flyttas på ex. berg, stenar, träd, större buskar, befintlig vegetation innan kursens start.

Ta gärna med en tunn spritbaserad filtpenna eller kaligrafipennor samt färgpennor för färgläggning av era ritningar, linjal, skallinjal samt skisspapper.

Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram.

Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdsdesign.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdsdesign!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner