Fortsättningskurs Skogsträdgård - Vårda, skörda och ta till vara

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
6 månader
2023-04-25 18:00
Sista anmälan: Anmälningar tas emot löpande tills kursen är full
1 550 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Kommande startdatum för kursen: 25/4 - 2023

Kursen är för dig som redan har en egen skogsträdgård eller odlar perenna grönsaker och som vill lära dig mer om hur du underhåller, förökar, skördar och tar tillvara de växter som odlas där. Kursens syfte är att ge dig verktyg för hur du vårdar skogsträdgården efter etablering, hur du håller undan ogräs och kommer i gång med gröngödsling och marktäckningsväxter i tomma bäddar.

Under kursen kommer vi att fördjupa oss i flera olika fleråriga grönsaker och hur vi kan använda dem i matlagningen. Du får lära dig hur du använder örter, blommor, frukt och bär som finns i skogsträdgården på en mängd olika sätt. Genom recept och nya infallsvinklar kommer du få inspiration och kunskap att komponera nya spännande rätter och tillbehör.

Vi kommer även att gå igenom hur du kan göra eget nyttigt godis av frukt och bär samt tips på bra medicinal-örter och hur de kan användas. Förbered dig på en mängd intressanta växter värda att odla i din skogsträdgård, hur du får dem att trivas, samt ett stort fokus på hur du kan använda dem i matlagning, bakning, godis och huskurer.

Kursens upplägg:

• Modul 1 – Vårda din skogsträdgård (zoom-träff 25 april)
• Modul 2 – Digital rundvisning i skogsträdgården på våren
• Modul 3 – Recept och matlagning av fleråriga grönsaker (zoom-träff 23 maj)
• Modul 4 – Frukt och bärremmar (zoom-träff 27 juni)
• Modul 5 – Ätliga blommor till te, dekoration, mat (zoom-träff 25 juli)
• Modul 6 – Baka bröd med blommor och blad (zoom-träff 22 aug)
• Modul 7 – Medicinalväxter och dess användning (zoom-träff 26 sep)
• Modul 8 – Förökning
• Modul 9 - Sammanfattning

Målgrupp

Kursen är för dig som redan har en egen skogsträdgård eller odlar perenna grönsaker och som vill lära dig mer om hur du underhåller, skördar och tar tillvara de växter som odlas där.

Kursledare

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblads Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag har lång erfarenhet inom odling och håller online-kurser i odling och hållbar livsstil. Jag är också utbildad beteendevetare med ett särskilt intresse för människors inre välmående och hur det kan kopplas till naturupplevelser. Min inställning är att alltid försöka vara öppen och ödmjuk och att hitta olika sätt att inspirera så många som möjligt med mitt sätt att odla.

Intresseanmälan

Intresserad av Fortsättningskurs Skogsträdgård - Vårda, skörda och ta till vara och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2022/2023:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fortsättningskurs Skogsträdgård - Vårda, skörda och ta till vara!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fortsättningskurs Skogsträdgård - Vårda, skörda och ta till vara, fyll i följande uppgifter: