Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs bildkomposition - Visuell Kraft

icepic - Fotograf Marcus Johansson
Kursinformation
New York, Paris, Stockholm, Vaxholm
1 dag
1 890 - 9 850 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
2022-08-21 10:30  
1 890 SEK
2022-08-28 10:30  
1 890 SEK
New York
Fotoresa 14-18 Sep 2022  
9 850 SEK
Paris
Fotoresa 19-22 Maj 2022  
8 750 SEK

Kursbeskrivning

Fotografera enkla motiv kvalitativt

icepic fotokurser 20 år 2021

(Jag har ett tiotal samlade kursrubriker här på kurser.se och många fler på hemsidan icepic.se Allt från endagskurser till längre utbildningar och fotoresor)

Bildkomposition går ut på att placera bildmotiven i någorlunda god ordning inom ramen för det rektangulära bildformatet. Komposition brukar kallas för bildspråkets grammatik vars syfte är att förenkla och tydliggöra bildelementen för betraktaren/läsaren.

Förklarande bildtext:

"När din bild har flera huvudmotiv utspridda över hela bildrummet försöker man som här i bilden skapa en tilltänkt form eller mönster av motiven. Genom att placera sig med kameran och komponera människorna kan jag återge en tilltänkt form av en triangel som av naturliga skäl är lättare att se och uppfatta på den tvådimensionella bilden. Denna för att vara noggrann trehörning binder ihop kropparna till en likvärdig fördelning där ingen av personerna framstår som mer eller mindre viktig trots avståndet dom emellan." //Fotograf icepic Marcus Johansson

Tredjedelsregeln är en nödvändig grund som utgör basen för god uppbyggd balans. En mer finfördelad komposition kallas för Gyllene snittet.

Grundregeln är relativt enkel att förstå och använda med lite övning på tex vanliga motivgrupper som porträtt och landskap. Så långt är många tillämpare med och de allra flesta nöjer sig med denna trygga kunskap. Men det är från denna kunskapsbas som den riktigt intressanta bildskapandet tar sin början..

Under en kursdag tar jag er med i hur tänk och användningsområde fungerar med ovanstående grunder för bildkompositions regler. Därefter gör vi genomtänkta fotoövningar som visar vägen till hur mycket mer du kan få ut av dina motiv. Genom att pusha balanserade gränser och bryta en smula mot givna regler tar vi ut svängarna mot kreativt skapande. Med denna insikt kan du sedan nyansera ditt bildspråk i önskvärd riktning och med all säkerhet skapa fler bilder med pricken över i.

 

Kostnader

Kursavgift Per/pers. 1890 kr.

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Läs om övriga fotokurser samt aktuell information på hemsidan icepic.se.
 
icepic

Kursledare

De senaste 25 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Porträtt Selfie

Övrigt

Medlem i SFF

*Se även nyheter och samtliga utvecklingskurser under "Roliga & genomtänkta fotokurser 2010"

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs bildkomposition - Visuell Kraft .

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Sara Modig
Wow! Att få dyka ner i fotograferandets grammatik under Marcus pedagogiska och personliga guidning har gett mig en helt ny förståelse för Bilden. Nu fattar jag så mycket bättre hur jag på bästa sätt kan fånga, renodla och därigenom starkare förmedla det jag vill berätta med mitt bildskapande. Jag tar med mig såväl systematiska övningar att forts...
Visa hela
Karl-Johan Brinck
En fantastik dag där vi fick jobba med att hitta intressanta kameravinklar och skapa foton med djup och liv. Kursen förändrar definitivt mitt sätt att se på bilder och hur jag framöver kommer att fota. Upplägget på kursen gjorde att jag själv tvingades tänka och reflektera över mina bilder samtidigt som det var gott om tid att prova nytt. Res...
Visa hela

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Fotografering blir bara roligare och roligare!Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.Ni finner det...


Läs mer och visa alla kurser med icepic - Fotograf Marcus Johansson

Kontaktuppgifter till icepic - Fotograf Marcus Johansson

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Ringv. 42
118 67 Stockholm

Tel: +46708 777 895
Mobil 0708 777 895
www.icepic.se


Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fotokurs bildkomposition - Visuell Kraft , fyll i följande uppgifter: