Visa kurser.se som: Mobil

Måleri, ljuset i bilden

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
2 tillfällen
2019-11-23
1 445 SEK

Kursbeskrivning

Måleri, ljuset i bilden


En workshop för dig som målat tidigare och vill fortsätta utveckla ditt skapande. Genom ljuset i bilden kan du förmedla väder, årstider och tid på dygnet samt fånga atmosfär och stämningar.

Kursinnehåll

Under denna workshop utgår vi från ljus och mörker som tema. Du få göra övningar som fokuserar på att gestalta ljus och volym. Du får även möjlighet att fördjupa dig i exempelvis vatten eller porträtt under handledning. Moment som ingår:

  • att med hjälp av färgernas egenskaper fånga ljuset i bilden, skildra ljusspel och glitter samt med hjälp av mörkret måla fram det ljusa
  • bildbyggande och komposition
  • givna förlagor och egna
  • gemensamma genomgångar

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med individuell handledning.

Mål

Att tillsammans hitta olika sätt att fånga ljuset och mörkret i motivet och på så sätt lära oss mer om måleriets möjligheter.

Målgrupp/Förkunskaper

En kurs för dig som har målat med akvarell-, olje- eller akrylfärg tidigare och vill lära dig mer. Du målar efter egen inriktning och ambitionsnivå. För dig som arbetar i olja kan de olika momenten kräva mer tid.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Stafflier finns att låna i ateljén.

Färg och penslar av konstnärskvalitet rekommenderas, vare sig du målar med akrylfärger, akvarell eller olja. Akvarellmålare bör använda papper av hög kvalitet, exempelvis Arches eller Saunders Waterford, 300 gram och grov gräng, för bästa resultat. Till oljemålning rekommenderas duk eller dukpannå, medan akrylmålaren kan använda både duk och akryl- eller akvarellpapper.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Tips

Du kan få tag i material i bl.a. följande affärer: Drewex (Slussgatan 10, Malmö), Matton (Stora Nygatan 24, Malmö), Martins Color (Stora Nygatan 4, Malmö)

Schema

1 timmes lunch.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måleri, ljuset i bilden!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner