Vinresan genom Italien med pizza

Al Dente, i Stockholm
Längd
1,5 tillfällen
Pris
690 SEK
Nästa kurstillfälle
31 augusti, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1,5 tillfällen
Pris
690 SEK
Nästa kurstillfälle
31 augusti, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 690 SEK / person

Kursbeskrivning

fredagar erbjuder vinprovningar med olika teman. Tanken är att våra provningar ska passa perfekt som AW eller som vi italienare skulle säga, aperitivo, stunden innan en måltid som man avsätter för att äta men framför allt dricka något gott, vilket är precis vad ni ska få göra tillsammans med oss!

Med hjälp av noggrant utvalda viner från Italiens alla håll och kanter tar vi med er på enVinresa genom Italien. Under kursen rör vi oss från norr till söder för att smaka på Italien. Vi börjar uppe i norr för att se på vad Piemonte, Lombardia och Veneto har att erbjuda. Kanske blir det en fylligBarolo, enLa Dama Ripassoeller en friskLugana? Vi rör oss under nästa tillfälle ner mot syd -centrala Italiens kulliga berg och dalar mot Toscana, Abbruzzo och Campagna där Primitivo och Trebbiano härjar. Här smakar vi på traditionella viner från vingården Claudio Quarta och den toskanska smakbomben Vino Nobile.

Till kvällens viner serveras ni även nybakad pizza Al Dente-style. Vi gör klassiska pizzor somMargheritamen även våra egna favoriter med exempelvispotatis, lök och pancetta!

Välkommen till vårt kök, benvenuti!

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

31 augusti, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Engelska

28 september, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Engelska

26 oktober, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Engelska

23 november, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Engelska

Plats:

Plats

Kursen äger rum i en av Al Dentes mysiga matstudios i centrala Stockholm, ni kommer meddelas exakt adress när det närmar sig kurstillfället.

Övrig info

Hur går kvällen till?

Vi samlas i ett av Al Dentes kök på avgiven tid. Kursen inleds med en kort introduktion och sedan startar provningen igång. När ni testat alla sorters vin och fått lära er mer om dess olika smaker går vi vidare genom att njuta av en gedigen ost och charkbricka fylld med det bästa Italien har att erbjuda!

Antal deltagare

Antalet deltagare varierar med kökets storlek, grupperna består vanligtvis av 6-14 deltagare.

Bra att tänka på:

 • Kom gärna 10 minuter före kursstart.
 • Bär inga starka parfymer, ät inte lakrits eller drick kaffe 30 minuter i förväg då det kan påverka smakupplevelsen

Språk

Vår personal är från Italien och pratar engelska eller svenska. Fråga vid boknings tillfället för mer information.

Målgrupp

Vem passar kursen för?

Kursen passar för dig som vill lära dig lite mer om viner och ha en trevlig stund. Kursen passar inte för de som vill få en mer djupgående kännedom om viner. Inga förkunskaper krävs.

Åldersgräns: Vi har 18 års gräns på denna kurs!

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vinresan genom Italien med pizza och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Al Dente
Karlbergsvägen 25
11327 Stockholm

Älskar du italiensk mat? De härliga råvarorna, underbara dofterna och fantastiska smakerna? Då kommer du att älska våra matlagningskurser! Vi lär ut traditionell italiensk matlagning sedan 2003, med äkta matglädje all’italiana i centrum. Klasserna är avslappnade och välstrukturerade, ledda av högt...

Läs mer och visa alla kurser med Al Dente

Highlights