Topp 10 kurser för barn
07 mar 2023

Topp 10 kurser för barn

Letar du efter en kurs för ditt barn? Kanske simskola, dagläger eller någon sport att lära sig? Vi på kurser.se vill hjälpa dig att hitta rätt kurs för just ditt barn. Här är listan med de tio kurser för barn som är mest populära på kuser.se just nu! 

Oavsett om ditt barn tycker om att dansa, spela teater eller sporta finns det kurser som passar. Ni kan välja mellan allt från Bamsegympa till skärgårdsläger som hålls av kompetenta ledare och instruktörer som brinner för att arbeta med barn. Det finns kurser för de yngre barnen såväl som kurser och läger för de lite äldre. Oavsett vilken kurs som intresserar dig och ditt barn är alla till för att just ditt barn ska ha kul. Här kan du ta del av topp tio kurser för barn. 

1

Bamsegympa & Idrottsskolan - Barngymnastik i Stockholm

Stockholms Barnidrottsförening 

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 11 tillfällen

💰   Kostnad: 1 450 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Om kursen

Denna kurs på 11 tillfällen är en sammanslagning av två populära koncept, Gymnastikförbundets Bamsegympa och Stockholms Barnidrottsförenings idrottsskola. Kursen kombinerar idrott med lek för att ditt barn på ett roligt sätt ska lära sig idrottsliga och motoriska moment. 

Kursledarna är utbildade med Gymnastikförbundets kurser, och vet hur de på bästa sätt ska instruera och engagera barnen som deltar. Allt för att barnen ska utvecklas, och samtidigt ha kul!  

Är du osäker på om ditt barn kommer trivas? Ingen fara, denna kurs erbjuder ett gratis prova-på-tillfälle. Det finns alltså möjlighet att testa kursen innan ni bestämmer er för om barnet ska fortsätta. Efter avslutad kurs får barnet ett bamsediplom. 

Läs mer om kursen


2

Junior Dance 2–8 år

Nordic Wellness

📍    Plats: Stockholm, Göteborg m.fl.

⏱️   Längd: 12 veckor

💰   Kostnad: 1 095 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 3 recensioner)

Om kursen

Älskar ditt barn att röra på sig? Låt ditt barn dansa loss på denna kurs. Danskursen passar för alla barn och inga förkunskaper krävs.  

Under 12 veckor får barnen lära sig dansa till populära barnlåtar på både engelska och svenska, även Tigern Teos egen låt spelas under lektionerna. Vid varje tillfälle får barnen under 45 minuter lära sig danssteg inspirerade av streetdance, och kursen avslutas med en avslutningsshow. Låt ditt barn utveckla sina danskunskaper tillsammans med andra! 

Kursledarna är utbildade internt och alla ett stort intresse för barn och ungdomar. Barnen får också ett diplom vid sista kurstillfället. 

Läs mer om kursen


3

Skärgårdsläger för barn mellan 9 och 14 år

Svensk Lägerverksamhet AB

📍    Plats: Värmdö

⏱️   Längd: 4 eller 5 dagars läger

💰   Kostnad: 4 eller 5 dagars läger

💬   Rating: -

Om kursen

Detta skärgårdsläger på fyra eller fem dagar är fyllt av roliga aktiviteter! Barnen har möjlighet att lära sig spela golf, tennis eller gå en motorbåtsutbildning. Lägret håller till på Värmdö på den idylliska idrottsanläggningen Lillsved. Alla barn är välkomma att delta oavsett tidigare förkunskaper eller ej! 

Varje läger består av ungefär 40 barn samt tio lägerledare och instruktörer. Barnen delas därför upp i grupper för att få tillräckligt med tid att lära sig utifrån sin individuella nivå. 

Lägret består, utöver att åka båt i Stockholms skärgård, av att spela tennis, golf och mängder av andra roliga saker. Bara några exempel är femkamp, filmkväll och grillkväll. Låt ditt barn upptäcka en sport på detta spännande läger tillsammans med andra barn. 

Läs mer om kursen


4

Teaterkurs för barn 3,5–6 år

Miniteatern

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 12 x 60 min

💰   Kostnad: 1 825 SEK

💬   Rating: -

Om kursen

Under 12 tillfällen får ditt barn lära sig spela teater genom fantasi- och uttrycksövningar kombinerat med sång och dans. Ditt barn gör övningar för att lära känna de andra barnen i gruppen och tillsammans avslutar barnen kursen med en föreställning av en inövad pjäs.  

Denna kurs passar perfekt för alla barn som älskar att leka teater, låt ditt barn spela teater tillsammans med andra på ett lekfullt sätt! 

Läs mer om kursen


5

Junior Gympa 2–8 år

Nordic Wellness

📍    Plats: Stockholm, Göteborg m.fl.

⏱️   Längd: 12 veckor

💰   Kostnad: 1 095 SEK

💬   Rating: -

Om kursen

Älskar ditt barn att röra på sig? Låt ditt barn lära sig gymnastik och samtidigt ha kul med denna kurs. Kursen passar för alla barn och inga förkunskaper krävs.  

Under 12 veckor får barnen lära sig grunderna i gymnastik. Allt från att hoppa, balansera och rulla till att hjula och göra kullerbyttor. Vid varje tillfälle får barnen under 45 minuter lära sig gymnastikövningar och leka i hinderbanor. Kursen avslutas med en avslutningsshow där de nya kunskaperna visas upp. Låt ditt barn utveckla sina gymnastikkunskaper och samtidigt få umgås med andra barn! 

Kursledarna är utbildade internt och alla har ett stort intresse för barn och ungdomar. Barnen får också ett diplom vid sista kurstillfället. 

Läs mer om kursen


6

Konfirmationsläger på Lillsved

Svensk Lägerverksamhet AB

📍    Plats: Stockholm, Värmdö

⏱️   Längd: 18 dagar

💰   Kostnad: 20 995–22 995 SEK

💬   Rating: -

Om kursen

Vill ditt barn konfirmera sig? Här är den perfekta kursen som kombinerar konfirmationen med sport! Detta läger erbjuder konfirmationsaktiviteter, såsom att besöka en skärgårdskyrka, men också möjlighet att spela tennis, ta förarbevis för motorbåt och få grönt kort i golf.  

Lägret håller till på Värmdö på den idylliska idrottsanläggningen Lillsved. Konfirmationslägret består utöver undervisning och sportaktiviteter av mängder med andra roliga saker. Bland annat femkamp, filmkväll och grillkväll. Låt ditt barn få härliga minnen och vänner på detta läger! 

Läs mer om kursen


7

Multi Sport Camp, v 9 - Sportlov 2023

Stockholm Sport Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 dagar, Dagläger kl 9-16

💰   Kostnad: 2 400 SEK

💬   Rating: 4,7 (baserat på 23 recensioner)

Om kursen

Älskar ditt barn att sporta? Här är daglägret för alla barn mellan 6 och 16 år som vill testa på fler än 12 olika sporter. Lägret hålls både på sportlovet och på sommaren. Ditt barn får bland annat testa parkour, pennyboard, friidrott och akrobatik. 

Kursledarna är engagerade och professionella tränare. Ditt barn får inte bara testa på flera olika sporter, utan även umgås med andra barn i samma ålder och skapa roliga minnen. Denna kurs passar perfekt för barn som gillar fartfyllda aktiviteter men som kanske inte hunnit hitta en favoritsport än eller för de barn som har en favoritsport men som vill få chansen att testa nya. 

Läs mer om kursen


8

Akrobatik / Gymnastik 6–17 år (indelning efter ålder)

Stockholm Sport Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 12–14 veckor

💰   Kostnad: -

💬   Rating: 4,7 (baseras på 3 recensioner)

Om kursen

Här är kursen för alla barn och ungdomar mellan 6 och 17 år som vill lära sig akrobatik. I denna kurs finns det två nivåer. På nivå 1 lär sig ditt barn grunderna i akrobatik. Här lär sig barnen hoppteknik, kroppskontroll och koordination. Syftet med kursen är att skapa en bra grund och ge förutsättningar till ett långt och lustfyllt idrottande. 

Efter nivå 1 kan ditt barn fortsätta utveckla sina kunskaper i “akrobatik fortsättning”. Här får ditt barn med ökad intensitet lära sig akrobatik och även träna mot uppsatta mål. Har ditt barn tidigare akrobatik- eller gymnastikkunskaper finns det möjlighet att börja på denna nivå direkt. 

Läs mer om kursen


9

Simskola för barn fr. 4 år

Trampoolin - Babysim & Simskolor

📍    Plats: Malmö, Stockholm

⏱️   Längd: 2 månader

💰   Kostnad: 1250–1950 SEK

💬   Rating: -

Om kursen

Letar du efter en simskola för ditt barn? Här är kursen som erbjuder alla barn över fyra år en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Denna simskola har som ambition att alla barn ska ha möjligheten att lära sig simma i en trygg miljö. 

Här hittar du flera olika möjligheter och nivåer, du kan både låta ditt barn gå simskola i grupp och enskilt. Ditt barn delas in i en grupp baserat på kunskapsnivå. På de första nivåerna lär sig ditt barn bli trygg i vattnet och på de högre nivåerna lär barnen sig bland annat crawl, ryggsim och bröstsim. Barnen får också lära sig dyka och träna på livräddning. För alla nivåer finns olika simmärken att ta och självräddningsövningar ingår i varje kurs. 

Undervisningen bygger på SLS rekommendationer och lektionerna är fyllda med varierande övningar och lek. 

Läs mer om kursen


10

Balett för barn

STHLM:s Barndansskola

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 10 tillfällen

💰   Kostnad: 1 750– 2 350 SEK

💬   Rating: -

Om kursen

Här är kursen för barn som älskar att dansa! Under tio tillfällen får ditt barn lära sig grunderna i balett. Kursen lär ditt barn olika förflyttningssteg, exempelvis polkasteg, snurrar och hoppsasteg för att öva på koordination och rumsuppfattning. Även träning vid stång, diagonalövningar och danskombinationer är något ditt barn får lära sig. Låt ditt barn gå denna balettkurs för massor med dansglädje!

Läs mer om kursen


Letar du efter andra kurser för barn?

Du kan söka fritt och hitta över 1000 kurser för barn på kurser.se. Filtrera kurserna utifrån plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök kurser

Senast uppdaterad: 07 mar 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-13

5 tips på roliga sommarkurser för barn

Snart är det sommarlov! Det är ett perfekt tillfälle att ägna tiden åt roliga aktiviteter. Här får du tips på de roligaste kurserna för barn i sommar. Allt från läger i sport och dans till kreativa kurser och familjeaktiviteter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Ge ditt barn en språkresa på hemmaplan

Ge ditt barn möjligheten att utveckla ett språk samtidigt som de träffar nya vänner och skapar minnen för livet! Upgrades sommarläger varvar teori med pedagogiska lekar och utflykter – allt för att göra språkinlärningen både rolig och effektiv.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-07

Barnguiden

Vill du ha hjälp att hitta en rolig och utvecklande fritidsaktivitet som ditt barn kommer att älska? Här i barnguiden har vi samlat våra allra bästa tips på kurser och inspirerande artiklar för dig och ditt barn. Alltid med fokus på glädjen och lusten att leka och lära.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.