5 enkla tips på påskpyssel

Vill du påskpyssla till ditt hem? Här får du tips på påskpyssel som passar både för vuxna och barn. Lär dig skapa ditt eget påskpynt, laga eget påskgodis och färga dina egna ägg. Vad vill du skapa?

Enkelt påskpyssel

Vill du påskpyssla till ditt hem? Här får du tips på påskpyssel som passar både för vuxna och barn. Lär dig skapa ditt eget påskpynt, laga eget påskgodis och färga dina egna ägg. Vad vill du skapa?

Skapa ditt eget påskpynt

Visst är det härligt att pynta hemmet med lite färg efter en lång och mörk vinter? Pynta ditt ris med fjädrar eller skapa egna ägg att hänga i buketten. Välj ut några servetter som du tycker är vackra. Använd urblåsta ägg eller annat i äggformat. Ta din servett eller ditt decoupagepapper och limma på den med decoupagelack (limlack). Fäst en krok i ditt ägg och pryd det i ditt ris eller där du tycker att det passar in. 

Gå en kurs i hantverk

Påskbukett och påskblomma i arrangemang

Är du bortbjuden i påsk? Då kan det vara trevligt att ta med sig en blomma! Gör en bukett med blommor i påskens anda. Sätt ihop några påskliljor, vita, orange eller rosa tulpaner med vide, blåbärs- eller björkris. Toppa buketten med fjädrar eller ett dekorerat ägg. För dig som vill göra ett helt blomsterarrangemang tipsar vi om att köpa en korg där du placerar påskliljor, olika typer av vårlökar och mossa. Avsluta med härliga detaljer som fjädrar, dekorerade ägg, kycklingar och annat – det är bara din kreativitet som sätter stopp!

Gå en kurs i blomsterbinderi

Färga dina ägg

Vill du ha roliga ägg på lunchbordet i påsk? Ta fram pennor och vattenfärg på bordet och låt dina gäster måla på de redan kokta äggen. Om du vill färga äggen innan servering kan du testa att färga med hjälp av naturens resurser. 

  • För en gul färg använd gurkmeja.  
  • För röda ägg kan du använda rödbetor. 
  • Blåbär och rödkål gör dina ägg blå. 
  • Gul lök eller kaffe färgar äggen orangea. 

Om du vill få till något mönster vid färgningen kan du placera blad, blommor eller hushållspapper runt om och fästa med hjälp av gummisnoddar. 

Gör egna påskkort

Det är alltid trevligt att få en personlig hälsning på posten eller på mejlen. Låt ditt barn delta som illustratör och rita egna kort på tjockare papper. Du kan även ha flera olika färger av papper som du klipper ut i olika figurer och limmar på kortet. Använd färgpennor, stämplar och klistra på fjärdar så blir ditt kort extra påskigt! 

Ge bort hemmagjort påskgodis

Vad skulle påsken vara utan allt godis? Färga marsipan gult och orange för att skapa egna påskkycklingar. Gör en liten och en stor rund boll av den gula marsipanen. Sätt den lilla gula bollen på den stora och skapa sedan en liten konformad orange marsipanbit. Den konformade biten sätter du på den lilla gula bollen – och det blir då kycklingens näbb. Sätt på ögon med strössel eller smält choklad. Om du gillar choklad kan du även doppa kycklingen i den smälta chokladen. 

Utveckla dina bakkunskaper på en kurs

Påskpyssel för barn

Påsken är ett ypperligt tillfälle att låta barnen gå lös med färg och form. Barnen kan göra fina påskkort att ge bort eller skapa påskpynt att piffa till ert hem med. Det finns mycket roliga kurser för kreativa barn som gillar att skapa med händerna. Kanske att en kurs i hantverk och pyssel kan utveckla barnets fantasi?

Pysselkurser för barn


Annonser