Topp 10 djurkurser

Letar du efter djurkurser för dig själv eller för dig och ditt djur? Här listar vi de 10 mest besökta kurserna inom kategorin djur på kurser.se.

För dig som gillar djur och som kanske delar ditt liv med en eller flera fyrfotade vänner finns det alltid något nytt att lära. Oavsett om det handlar om biodling eller att lära din hund att gå i koppel, kan en djurkurs både fördjupa dina kunskaper och lära dig något helt nytt. I den här topplistan kan du hitta din – och kanske ditt djurs – nästa favoritkurs.

Du kan läsa mer om kurserna och beställa information eller boka via länkarna under respektive kurs.

1

Vård- & Terapihundprogrammet

Svenska Terapihundskolan

📍    Plats: Lund, Stockholm, Strömsholm, Trollhättan

⏱️   Längd: 12 månader

💰   Kostnad: 36 398 SEK

💬   Snittbetyg: –


Integrera hundteam i din karriär

Det här programmet riktar sig till dig som vill lära dig att arbeta med din hund som kollega i verksamheter inom vård, omsorg eller socialt arbete. Kursen fokuserar på hundteamets roll som en motiverande kraft i olika sammanhang, till exempel som ”hund på recept” eller inom sjukgymnastik och arbetsterapi där din hunds närvaro kan bidra till ökad fysisk rehabilitering.

Du som hundförare ska kunna uppvisa betyg från utbildning inom vård, omsorg eller socialt arbete samt minst två års arbetslivserfarenhet inom målgruppen. Du ska också ha gått grundutbildningen HUA.

Läs mer om kursen här


2

Besökshund

Svenska Terapihundskolan

📍    Plats: Djurås, Lund, Stockholm, Strömsholm, Trollhättan, Umeå

⏱️   Längd: 155 timmar

💰   Kostnad: 19 598 SEK

💬   Snittbetyg: –


Skapa meningsfulla stunder utan dokumentation

Även den här kursen riktar sig till dig som vill arbete med hundunderstödd aktivitet men till skillnad från programmet ovan fokuserar denna kurs på mer informella besök som inte behöver dokumenteras eller utvärderas. Kursen passar dig som vill arbeta inom skola eller vård- och omsorg och riktar sig till dig som vill arbeta med personer över 13 år.

Läs mer om kursen här


3

Skolhund / Fadderhund / Läshund

Svenska Terapihundskolan

📍    Plats: Lund, Stockholm, Strömsholm, Trollhättan, Umeå

⏱️   Längd: 12 månader

💰   Kostnad: 36 398 SEK

💬   Snittbetyg: –


Lärare och hund som team

Är du lärare och vill arbeta med din hund som kollega? Då passar den här kursen dig. Målet med kursen är att du och din hund ska få tillräckliga kunskaper för att kunna stödja elever och förbättra deras förutsättningar att nå skolmålen. Kursen fokuserar och utgår från läroplanen och olika sociala och kognitiva funktioner.

Du ska, tillsammans med din hund, ha genomgått Svenska Terapihundskolans utbildning ”Besökshund” innan du kan läsa denna kurs. 

Läs mer om kursen här


4

Agility

Hundorado

📍    Plats: Gubbängen, Stockholm, Årsta, Älta

⏱️   Längd: 5 timmar

💰   Kostnad: 450 – 2 346 SEK inkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 36 recensioner)


Upptäck agility tillsammans med din hund

Denna kurs erbjuder en spännande möjlighet för dig som vill utforska agility tillsammans med din fyrbenta vän. Kursen finns i flera olika varianter beroende på vilken plats du bestämmer dig för att ta kursen på. Du kan till exempel välja om du vill gå kursen inomhus eller utomhus och innehållet kan variera utifrån ditt val.

Läs mer om kursen här


5

Kantarellsök

Hundorado

📍    Plats: Gubbängen, Stockholm, Årsta

⏱️   Längd: 4,5 timmar

💰   Kostnad: 1 000 – 1 700 SEK inkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 24 recensioner)


Aktivera din hund som skogsdetektiv

När höstens färger omvandlar skogen till en målning av guld och koppar strävar många efter att upptäcka de populära kantarellerna som gömmer sig bland mossa och löv. I den här kursen tränas din hund till att bli en skicklig skogsdetektiv och som belöning får du inte bara en aktiverad hund, utan också möjligheten att avnjuta en god kantarellmacka eller omelett gjord på era fynd.

Läs mer om kursen här


6
Förberedande hundutbildning

Svenska Terapihundskolan

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 990 SEK

💬   Snittbetyg: –


Framtid som social tjänstehund?

Denna kurs är för dig som planerar att genomföra lämplighetstest eller utbildning till social tjänstehund, eller som vill gå fler kurser hos Svenska Terapihundskolan. Kursen har både praktiska och mer teoretiska inslag och baseras på kurslitteratur som även ingår i deras andra utbildningar. Det underlättar för dig som planerar att gå fler utbildningar.

Läs mer om kursen här


7

Barn med hund

Hundorado

📍    Plats: Gubbängen, Stockholm, Årsta, Älta

⏱️   Längd: 4,5 timmar

💰   Kostnad: 1 100 – 1 200 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)


Rolig hundkurs för barn 8–15 år

Den här kursen riktar sig till barn som har hund hemma och som är mellan 8–15 år. Målet med kursen sträcker sig bortom det vanliga, då barnen inte bara får möjligheten att träna med sina hundar, utan också att ha en fantastisk och rolig tid tillsammans. Under kursen får de testa på bland annat agility, cirkuskonster och rallylydnad. Kursen är fördelad på tre tillfällen.

Läs mer om kursen här


8

Terapihund

Svenska Terapihundskolan

📍    Plats: Lund, Stockholm, Strömsholm, Trollhättan

⏱️   Längd: –

💰   Kostnad: 36 398 SEK

💬   Snittbetyg: –


Bygg mening genom relationer

Denna kurs riktar sig till dig som vill arbeta med terapihundar inom socialt arbete. Utbildningen är en gren från Svenska Terapihundskolans ordinarie terapihundsutbildning vilket innebär att du går några delar av den ordinarie utbildningen och vissa delar med inriktning på just socialt arbete.

Hundunderstödd terapi bygger på att nuvarande relationer, särskilt med terapeuten och hunden, kan hjälpa klienten att hantera emotionella utmaningar från tidigare komplexa förhållanden och främja terapins effektivitet.

Läs mer om kursen här


9

Valpkurs

Maria Willers hundkraft

📍    Plats: Björkhagen, Skarpnäck, Stockholm, Universitetet

⏱️   Längd: 6,3 timmar

💰   Kostnad: 2 250 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner)


Stärk bandet med din valp

Detta är en kurs för dig som vill ge din valp en optimal start i livet. Under kursen ligger fokus på att bygga en stark och positiv relation mellan dig och din valp. Ni kommer bland annat träna på grundläggande färdigheter såsom belöningssystem, lydnad och promenadtekniker.

Kursen innehåller praktiska övningar men också mer teoretiska inslag där ämnen som rumsrenhet, ensamhetsträning och kloklippning tas upp. Genom interaktiva lektioner är målet att skapa en positiv och lärorik upplevelse för dig, dina familjemedlemmar och er valp.

Läs mer om kursen här


10

Jakt- & apportering

Hundorado

📍    Plats: Gubbängen, Huddinge, Stockholm

⏱️   Längd: 8 timmar

💰   Kostnad: 2 300 SEK inkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 18 recensioner)


Stärk din hunds färdigheter inom jakt

Denna kurs fokuserar på att ge dig de grundläggande färdigheterna som behövs inom apporteringsarbete och jaktlydnad för raserna retriver och spaniel. Du som har stående hundar och som vill lära dig mer om apportering är också välkommen, men det kan vara bra att veta att kursen inte fokuserar på moment för stående hundar.

Under kursen kommer ni, genom att träna på varje delmoment, bygga upp grundfärdigheterna som behövs för avlämningar, jaktfot, stadga, stoppsignal, närsök och dirigering. Kursen är öppen för alla hundar, oavsett ålder.

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin djur och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-11-01 till 2023-10-31. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.  

Letar du efter andra djurkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 323 kurser inom djur på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter djurkurser

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på kurser.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för att inspirera fler att lära sig något nytt på fritiden. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. På fritiden gillar hon att sticka och hon har själv gått på flera drejkurser. Om hon fick välja att gå en kurs hade hon valt en matlagningskurs. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på kurser.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för att inspirera fler att lära sig något nytt på fritiden. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. På fritiden gillar hon att sticka och hon har själv gått på flera drejkurser. Om hon fick välja att gå en kurs hade hon valt en matlagningskurs.

Annonser