Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

5 tips till dig som vill äta mer vegetarisk mat

Hur blir man vegetarian egentligen? Det är ju inte så svårt, bara att sluta äta kött, fisk och kyckling! Men det kan vara kämpigt att komma igång och lätt att falla tillbaka in i gamla vanor. 

Intresset för att laga god vegetarisk mat är idag stort. Antingen vill du bli helvegetarian eller så strävar du efter att äta mer vegetarisk mat i vardagen, en så kallad flexitarian. Att laga mat är kul och det behöver absolut inte vara svårt att komma igång med vegetarisk matlagning. Behöver du lite hjälp på vägen kan du läsa våra enkla tips för att få in mer vegetarisk mat i vardagen.

5 tips för mer vegetarisk mat i vardagen:

✓ Gör vegetariska varianter av dina standardrätter. På så sätt behöver du inte leta upp en massa nya recept på vegetarisk mat.

✓ Ha inte bråttom! Ät vegetarisk mat en dag i veckan och öka successivt. Om du går ut för hårt riskerar du att tröttna om det känns som ett för stort projekt.

✓ Gå med i en grupp för vegetarisk matlagning i sociala medier för att samla inspiration.

✓ Gör något kul av det och laga vegetarisk mat tillsammans med vänner. Om ni delar recept och peppar varandra till att hitta nya recept blir det mycket roligare. 

✓ Beställ ett vegetariskt alternativ nästa gång du äter ute! 

Vill du lära dig mer? Gå en kurs i vegetarisk matlagning!

Hitta en vegetarisk matlagningskurs

Senast uppdaterad: 29 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.