Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Svenska Terapihundskolan, hundkurser

Skandinaviens största utbildningsarrangör för Sociala tjänstehundar

Vi finns i Stockholm, Göteborg, Vollsjö, Östersund, Strömsholm, Nordmaling, Oslo, Stavanger, Vasa

Svenska Terapihundskolan är Skandinaviens största anordnare av utbildningar för sociala tjänstehundar. Vår vision genomsyras av att våra lärare/instruktörer också själva jobbar med utbildade hundar i kombination med allas breda kompetens inom vård, skola och omsorg.

Vi utbildar olika typer av tjänstehundar: Terapihund, Fadderhund, Skolhund, Vårdhund och Besökshund.

Vänligen skicka en intresseanmälan för mer info om Svenska Terapihundskolan och deras kurser.

I alla våra kurser, besökshund såväl som vård- och terapihund samt skolhund, utbildar vi hundteamen i att arbeta riktat mot tredje person eller grupp. Både hundens och förarens bemötande tränas i allt från positionering till att välja och utföra moment i den målinriktade verksamheten de arbetar. Vi arbetar för glada, trygga hundar på arbetet, och djurskydd i kombination med säkerhet för deltagaren samt ett professionellt förhållningssätt är våra största prioriteringsområden. Vi utbildar skickliga hundförare till att arbeta med sin tjänstehund för sin deltagare/klient/elev/patient m.m.

Vi som utbildar besöks-, vård- och terapihundar har en bred bakgrund både från arbete med hund och med människor, där några exempel är socialt arbete, arbetsterapi, pedagogik, psykiatri m.m. och samtliga är även utbildade hundinstruktörer. Vi anser att detta är den bästa kombinationen då instruktörerna hela tiden skall lära ut både arbete med människor så väl som praktisk hundträning, att få deltagarna att läsa sina hundar o.s.v. Alla har även praktisk erfarenhet av att arbeta inom AAI,(Djurassisterade Interventioner) något som vi också anser viktigt för att kunna hjälpa våra elever framåt i sin utveckling.

Vi uppdaterar vi oss ständigt i dialog med våra utbildade hundteam som är ute i fält, detta gör att vi stadigt stöter på nya områden som måste utvecklas och tas hänsyn till. Vi gör vårt yttersta för att tillgodose de behov som vi ständigt ser dyka upp, och att hela tiden bevara den utbildade hundens glädje och egna motivation i detta.

Vi har suttit med som representanter för Svth i standardiseringsarbetet för vårdhundar som är en standard riktad för utbildning av tjänstehundar som ska arbeta mot människor med förvärvad hjärnskada och äldreomsorg. Svenska Terapihundskolan utbildar hundar på ett ännu bredare område. I våra utbildningar för vårdhundar följer vi standarden. När det gäller terapihundar som arbetar även inom den sociala sektorn har vi ett mycket mer avancerat system för våra utbildningar där vi med vår erfarenhet tagit fram ett koncept som varit mycket lyckat. Vi har utbildat många hundar som idag arbetar inom exempelvis socialpsyikatrin, barnomsorg, ungdomsvård, skolverksamhet, dagligverksamhet, barnhabilitering m.m.

Terapihundskolan utbildar hundägare inom olika områden. Den som utbildar sig hos oss kan arbeta med sin hund som social tjänstehund inom vård, skola och omsorg.  Utbildningen riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med din hund inom vård, skola, omsorg. Du har en fördel i att vara utbildad inom det område du vill arbeta inom som exempelvis vårdbiträde, pedagog, boendestödjare, psykiater, logoped m.m.  Vi riktar oss till alla. Utbildningen är formad på ett sätt att man som hund och hundförare får en grundkompetens samtidigt som du själv får möjlighet skaffa dig kompetens inom det område som du själv ska arbeta inom.

Terapihund / Vårdhund / Fadderhund /R.E.A.D – Läshund / Skolhund /Besökshund

Terapihundskolans mål är att ge ekipaget så många verktyg som möjligt i ryggsäcken för att kunna både sälja sin tjänst, branschen och vara kreativ och utveckla sig själv och sin hund. Det är enormt viktigt att man är trygg i sin roll som terapihundförare och att man kan läsa sin hund för att vi ska kunna forma en trygg och säker bransch. Vi utbildar terapihund, vårdhund, barnhund, läshund, fadderhund, besökshund och personalhund.

Nätverkande / Samarbete
Nätverkande är viktigt för oss, vi arbetar med mentorskap mellan elever, träningsläger för att fylla på sin kunskap, utvecklas och förkovra sig. Vi arbetar också med att skapa föreläsningar och samarbeten mellan olika branscher för att kunna lära oss mer och utveckla denna historiskt unga bransch till något långvarigt, kvalitetssäkrat och givande för samhället. De flesta av våra utbildningar sker i samarbete med Studiefrämjandet vilket ger oss otroligt bra möjligheter att hjälpa eleverna med praktikplatser. Vi har också ett antal samarbetspartners i form av boenden som erbjuder praktikmöjligheter.

Workshop / Utveckling / Läger

Några gånger per år arrangerar Terapihundskolan nätverksträffar/träningsläger för att samla utbildade ekipage, ekipage under utbildning och hundägare som är intresserade av terapihundsutbildning. Där får man individuellt lägga upp en träningsplan och jobba med sin hund, samt att vi ska hålla föreläsningar och workshops för att utveckla ekipagen vidare.

Visa alla kurser med Svenska Terapihundskolan

Hur påverkar COVID-19 denna arrangörs kurser?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kurser

Kurs
Natur och Djur
Hundkurser Pris Ort Snittbetyg
Besökshund Från 15 495 SEK Flera orter (6)
Förberedande utbildning Från 1 800 SEK Distans
Skolhund / Fadderhund / Läshund Från 9 360 SEK Flera orter (3)
Vård- & Terapihundsutbildning Från 15 375 SEK Flera orter (5)
Workshop / Läger Flera orter (3)

Visa alla

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Svenska Terapihundskolan och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Svenska Terapihundskolan

Dr Netzels väg 10
734 94 Strömsholm

Tel: 010-1719999
www.terapihundskolan.se


Bli den första att recensera Svenska Terapihundskolan!

Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Svenska Terapihundskolan och få mer information, fyll i följande uppgifter: