Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig designa din trädgård med permakultur - i harmoni med naturen

SV Väst
Kursinformation
Distans
10 timmar på 2 tillfällen
2021-02-01 19:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

I denna kurs är hållbarhet i fokus. Vi tränar synsättet i permakultur och odlar i massor. Vi börjar säsongen med planering av grödor vi vill skapa i vår trädgård inför nästa säsong och hur de ska fördelas i trädgården. Vart ska odlingen vara vart ska perennerna vara och mina fruktträd? Vad ska jag börja med? Växthus måste man ha det och vilka möjligheter finns? Damm fjärilar nektar bo åt bina och grodor. Hur skapar vi bästa förutsättningar för en livskraftig hälsosam miljö som vi blir en del av? Varje plats är unik och därför ingår också ett personligt samtal där du kan rådfråga. Mina erfarenheter kommer från att ha designat och anlagt tre trädgårdar i storleksordningen 700-1100kvm de senaste 9 åren och gjort design åt ett flertal andra från uteplatser till trädgård på 6000 kvm. Du kan planera för en mindre uteplats eller en hel trädgård.

Kursupplägg: Vi har ett möte via zoom två måndagar kl 19 där vi kan interagera och reflektera med varann mötet kan också spelas in och tittas på i efterhand om du inte kan delta.. Via min hemsida hittar du en särskild sida med video. Ett personligt telefonmöte på 30 minuter ingår i kursen och bokas separat. Jag svarar på mejlfrågor under kursens gång.

Om kursledaren Angelica:
Angelica har odlat sedan 2007 och även professionellt de senaste åren i ett andelsjordbruk utanför Ljungskile. Hon har doktorerat i växtekofysiologi och intresserat dig för permakultur sedan 2011 och sedan dess hunnit med ett flertal projekt både på pappret och i praktiken. Det sista projektet handlar om att förvandla ett kalhygge till en grönskande trädgård boende i tinyhouse.
Veckodag: Måndag
Tid: 19:00-20:00
Lokal:

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig designa din trädgård med permakultur - i harmoni med naturen!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser