Tova en vallmo i ull- helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
5 timmar på 1 tillfälle
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar på 1 tillfälle
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
13 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Tova en vallmo i ull- helgkurs

På kursen skapar vi tillsammans tredimensionell konst i form av tovade, stora vallmoblommor med stjälkar. Du lär dig om ull och nåltovningsteknik innan vi börjar med nåltovning av ull i olika lager. Därefter våttovar vi vallmoblomman och testar lite ”nunotovning dvs man tovar in tunna tyger som organza eller tyll i vallmon. Vi dekorerar även våra blommor genom att sy och brodera. Släpp loss din kreativitet i ett meditativt skapande som får ta tid och låter dina sinnen vara med!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Ett startkit ingår i kursavgiften och det innehåller tovnål, kardad ull i röda färger, tovplatta, material för stjälken och liten bambumatta för våttovning.

Upplägg
Helgkurs med en träff lördag 13 april (13.00-17.00). På kursen varvas ledarledd demonstration med tid för eget skapande under handledning.

Ledaren
Ninni Westerman är en inspirerande och kunnig ledare med stor erfarenhet av kursverksamhet i bildskapande. I sitt eget konstnärskap arbetar hon både ull och akvarell och har, efter ett flertal konstutbildningar, utvecklat sitt eget bildskapande med utgångspunkt i akvarellmåleriet och arbetar med ”akvaruller” som innebär både våt-tovning och nåltovning.

”Skapande ska vara lustfyllt, utan prestige och krav. Hitta nya uttryckssätt med ull! ”

Se mer av Ninnis skapande HÄR

Se även Ninnis andra helgkurser HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Eftermiddagsfika ingår. I vårt pentry finns kylskåp, micro, vattenkokare och viss utrustning för övrig fika/snacks du väljer att ta med (egna bestick tas med).

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Ingrid Westerman
Veckodag: Lördag
Tid: 13:00-17:00
Ledare: Ingrid Westerman
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tova en vallmo i ull- helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.