Keramikkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramikkurs

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik. Vi arbetar med grundläggande keramiska tekniker som tumning, kavling, ringling, drejning och slickerfogning för att göra både prydnads- och bruksföremål. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på torsdagar 14.00-17.00. OBSUppehåll v 19 (9 maj).

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ann-Sofie Lundberg är en inspirerande ledare med lång erfarenhet av att undervisa inom det keramiska området. Hon har kontinuerligt utbildat sig genom ett långt lärlingskap och i sin egen keramikverkstad.

"Leran uppmanar mig ständigt att vara här och nu, en slags mindfulness som jag uppskattar enormt. Jag älskar det flow som uppstår när jag t ex drejar och är ett med uppgiften. Det märks direkt på resultatet om tankarna är någon annanstans. I keramiken finner jag plats för glädje, frihet, fantasi och skaparlust. En sorts vila från vardagen och alla måste. Inom keramiken kan vi utvecklas hela livet igenom, oavsett nivå och ålder. Det tycker jag är vackert"

Se mer av Ann-Sofies keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Veckodag: Torsdag
Tid: 14:00-17:00
Ledare: Ann-Sofie Lundberg
Lokal: Munkgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramikkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.