Dans för Parkinson - Danscirkel

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
250 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
250 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Dans för Parkinson - Danscirkel

Dans för Parkinson i Uppsala!

Dans stimulerar hela kroppen till att vara aktiv. Dans förbättrar balans och minskar stelhet. Dans får oss också att sträcka ut och stärka våra muskler. Vi använder vår fantasi och kan uppleva rörelseglädje. Att vara med i en dansgrupp kan ge en upplevelse av social gemenskap och välbefinnande.

Anmälan via rutan AMÄLAN

Om Dans för Parkinson

Dans för Parkinson är en typ av dans för personer med Parkinsons sjukdom. Lektionerna leds av danspedagog som är utbildad i metoden Dance for Parkinson som startade 2001 av Mark Morris Dance Company i New York. Sedan lång tid utbildar deras danspedagoger nya instruktörer över hela världen. I dag finns aktiva grupper i Gävle, Ovanåkers kommun, i Jönköping, Umeå, Luleå, Örebro, Stockholm samt i Götaland och Halland.

Varför?
Dans för Parkinson är en fysisk aktivitet till musik med många positiva effekter. Att få uttrycka sig i dans innebär att våra sinnen, hjärnan, känslorna och kroppen får arbeta som en helhet. Studier har t ex. visat på förbättrad balans, hållning och rörelseförmåga. Att få dansa tillsammans i grupp, efter egen förmåga, kan dessutom bidra till social gemenskap, bättre mående och ökad livskvalitet.

För vem?
Dans för Parkinson betonar det friska och kreativa hos alla deltagare. Alla är dansare. Dansen och rörelserna görs helt efter Din egen förmåga och fungerar för personer med olika grader av Parkinsons sjukdom. Du behöver klara av att göra rörelser sittande men behöver inte ha dansat tidigare. De som behöver stöd på olika sätt får ha med en person som kan hjälpa till vid behov. Det är kostnadsfritt för stödpersoner. Alla som är i salen är med och dansar förstås.

Hur?
Vi börjar med uppvärmning och dans sittande. Därefter dansar vi bredvid stolen och har den som stöd. Vi rör oss ibland också ute på golvet eller gör någon övning för rösten. Den som behöver kan dansa sittande hela lektionen. Vi avslutar med sittande nedvarvning. Du anpassar ditt deltagande till vad som fungerar för stunden.

Kostnad för att vara med i danscirkeln:
250 kronor och 360 kronor (2024) för medlemskap i Uppsala Parkinsonförening. Om du inte redan är medlem fakturerar föreningen dig för den avgiften.
Du kan också bli medlem via https://parkinsonforbundet.se/bli-medlem/

Uppsala Parkinsonförening når du HÄR

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Dans för Parkinson!
Kerstin Gustafsson, Parkinsonföreningen, telefon 073-83 16 433.

Veckodag: Fredag
Tid: 13:30-16:00
Ledare: Eva Källkvist
Lokal: Storgatan 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dans för Parkinson - Danscirkel och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.