Biodling grundkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 150 SEK
Nästa kurstillfälle
14 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 150 SEK
Nästa kurstillfälle
14 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Biodling grundkurs

Nyfiken på biodling eller planer på att skaffa ditt eget bisamhälle? På den här kursen får du lära dig om våra hjältar i trädgården - allt om hur bisamhället fungerar och vad du behöver för att skaffa egna bin. Kursen omfattar både teori och praktik. Du får dessutom en egen erfaren mentor om du skaffar bin och går med i Uppsala Biodlareförening. Som kursdeltagare kommer du också ha möjlighet att delta i föreningens öppna hus som sker varje tisdagskväll från maj till början av september. Där får du handfast erfarenhet av biodling i praktiken, t ex skattning, slungning och varroabekämpning.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor. De första sex veckorna ägnas åt teori torsdagar kl 18.15-20.30 på SV Uppsala. Därefter träffas vi fyra söndagar kl 11.00-13.15 på Jälla Bigård för praktiska moment. OBS! Inga träffar v 13 (torsdag 28 mars) och v 19 (söndag 12 maj).

Kurslitteratur
”Mina första år som biodlare” ingår i kursavgiften och ges ut vid första träffen.

Ledaren
Kursen leds av Mats Kihlén, sakkunnig och erfaren biodlare och aktiv i Uppsala Biodlareförening och Uppsala Biodlaredistrikt.

"Det är svårt att inte fascineras av hur smarta bina är som superorganism, hur de fattar beslut och anpassar sig till olika situationer. Biodlarens uppgift är att ge bina bästa möjliga förutsättningar för att må bra och utvecklas."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.
Veckodag: Torsdag, Söndag
Tid: 18:15-20:30
Ledare: Mats Kihlén
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Biodling grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.