Linedance – Improver

SV Stockholm län, i Sigtuna
Längd
24 timmar på 12 tillfällen
Pris
900 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar på 12 tillfällen
Pris
900 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Linedance – Improver

Gillar du att dansa eller vill prova på något nytt – då kan linedance vara något för dig.
Vi dansar till mycket blandade musikstilar, från pop, country och vals till latinamerikanska toner och funk. Vi lär oss att dansa till olika rytmer såsom two-step, west coast swing, cha-cha och många fler. Enda skillnaden här är att du gör det solo, utan partner, så det går inte att trampa någon annan på tårna!

Linedance har funnits länge och många förknippar detta med countrymusik och westernkläder. Detta finns naturligtvis kvar sedan början på 90-talet när Linedance växte sig stort i Sverige. Den moderna linedancen är idag lite annorlunda. Musik och dansrytmer är många. Du kan vara säker på att de flesta topplistade låtarna redan från dag ett har en koreografi att dansa till, allt från Ed Sheeran och Taylor Swift till våra svenska stjärnor.

Det är många som dansar linedance, vissa gör det för att det är en bra motionsform där både kropp och knopp får användas, andra gör det för att lära sig mer om dansteknik och kanske tävla. Linedance är till för alla!

Nivå/förkunskap
Vi håller kurser i flera olika nivåer där kunskap utökas för varje nivå. På denna kurs gäller:

Linedance mellannivå (Improver). Du har gått minst två terminer tidigare och vill utveckla dina kunskaper och dans med nya koreografier och nya stegkombinationer som inkluderar mer dansteknik också.

Material
Bekväma skor och en vattenflaska att fylla på under kurspasset är bra.

Kursledare
Vi har flera utbildade kursledare som har varit aktiva instruktörer sedan länge.
Urban Danielsson och Christina Johnsson är både utbildade genom NTA (National Teachers Association) och har varit instruktörer i över 20 år. Båda har flera kurser i veckan i på olika orter. De lär också ut dansteknik och har instruktörsutbildningar.
Vi utbildar också nya instruktörer där Carin Jonsson och Carina Boström är på väg att bli mycket duktiga instruktörer.

Om föreningen Crazy Flutters
Crazy Flutters startade sin verksamhet hösten 1985 och har verksamhet kring dansformerna Square-, Line- och Round Dance. Klubben har huvudsakligen verksamhet i Sigtuna kommun och samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.
De första 10 åren dansades endast Square Dance. Därefter infördes Line Dance och några år senare även Round Dance. Att vara en klubb med dessa 3 dansformer är rätt sällsynt. Vårt mål är att ge samtliga dansformer lika stort utrymme.
Crazy Flutters lär ut och dansar Square-, Round- och Line Dance i Märsta. Under höst och vår har vi kursverksamhet i Forum (Stockholmsvägen 25) på torsdagar, lördagar och söndagar. Ibland bedrivs kurser på flera nivåer samtidigt i olika salar. Kurser startar i september och januari. Crazy Flutters - mer än bara dans, säger också att vi vill engagera våra medlemmar i andra aktiviteter också där vi bland annat har utflykter och en mycket uppskattad höstresa. Crazy Flutters är en aktiv dansförening.

Kontaktperson och mer information
Mer information, kontaktuppgifter och anmälan på Crazy Flutters hemsida. Kursavgift som inkl. medlemsavgift är 900 kr. Priset ger dig möjlighet att gå på valfritt antal kurser i Crazy Flutters. Vill du inte bli medlem betalar du en avgift per gång. För mer info om priser läs klubbinfo.
Veckodag: Torsdag
Tid: 20:00-20:30
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Linedance – Improver och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.