Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Fritisgården Lyckans Fritidsgård

SV Skaraborg
Kursinformation
Töreboda
24 timmar på 12 tillfällen
0 SEK

Kursbeskrivning

Är en fritidsgård för barn- och ungdomar som är i behov av särskilt stöd och som har svårt att finna socialt umgänge p g a sin funktionsnedsättning.

Vi träffas en gång i veckan och har olika aktiviteter.

Vi som driver denna fritidsgård är föräldrar och vi gör det i en ideell föreningsform vilken är organiserad under Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi håller till på 3:e våningen ovanför biblioteket ”Loftet” samma lokal som den kommunalt drivna fritidsgården och vi har öppet torsdagar 18-19.30

Det är ingen bestämd åldersgräns men någonstans från förskoleåldern till gymnasiet lite beroende på hur barnet/ungdomen själv känner.

Vi förstår att syskon till ett funktionsnedsatt barn har en annorlunda och många gånger svårare vardag än syskon till andra barn därför tyckte vi att de också får vara med i verksamheten för att träffa nya kompisar med liknande situation samtidigt som de är ett stort stöd.

Vi vet också att det kan kännas ensamt tungt och svårt att orka kämpa för sitt barns rättigheter och att få den hjälp som behövs i skola och vård mm. att finnas till för alla övriga i familjen ja helt enkelt att få ihop sin vardag. Därför är det extra viktigt att föräldrarna nu har Lyckans Fritidsgård som en naturlig mötesplats där man kan hjälpa varandra med både tips och idéer och att bara få umgås och ha trevligt en stund kan göra skillnad!
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-19:30
Lokal: Kungsgatan 24
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fritisgården Lyckans Fritidsgård.

SV Skaraborg

SV - Skaraborg - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skaraborg

Kontaktuppgifter till SV Skaraborg

SV Skaraborg

Grönelundsgatan 4
521 35 Falköping

Recensioner
Bli den första att recensera Fritisgården Lyckans Fritidsgård!

Liknande kurser