Vegetarisk matlagning

SV Malmö, i Malmö
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
23 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
23 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Idag är det många som av olika anledningar väljer att äta vegetariskt. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja, hur ska man tänka, vilka produkter ska man använda sig av? Det vegetariska köket är växtbaserat och man ersätter animaliska produkter med ex baljväxter. Det är spännande att lära sig använda grönsaker, bönor, linser på ett nytt sätt och i nya kombinationer. Att laga mat utan kött är lättare än man kan tro och det blir riktigt gott!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Under träffen kommer vi att både inspireras och laga mat tillsammans i grupper. Du kommer att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken när man lagar vegetarisk mat. Vid varje tillfälle kommer vi att laga en förrätt, varmrätt och dessert som är helt växtbaserad. Åsa kommer också att prata om vegetarisk kost och olika tankar kring varför många äter vegetarisk mat och kring näringsinnehåll. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag där vi tillsammans äter och njuter av allt gott som vi har lagat under kvällen. Innan vi skiljs åt hjälps vi åt att städa undan i köket.

KURSLEDARE
Åsa är vegetarian sedan över 30 år, äter helt veganskt sedan 10 år, och vill inspirera andra att laga mer växtbaserad mat både i vardagen och till fest. Kärleken till matlagning och bakning har hon fått med sig från uppväxten i en liten by på landet, där det var viktigt att ta tillvara på det som fanns runtomkring. Hon vill gärna guida intresserade i det vegetariska utbudet av produkter som finns i butiker men även visa hur man kan från grunden laga växtbaserad kost så att det både blir gott och näringsrikt.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 150:-/per gång. Medtag eget förkläde. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan.

Veckodag: Onsdag
Tid: 20:00-23:00
Ledare: Åsa Pettersson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 oktober, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vegetarisk matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights